Ginger

U restoranu „Ginger” u toku je nova gastronomska avantura, putovanje ukusima egzotične tajlandske kuhinje. Ona se ubraja među najbolje kuhinje sveta, a Tajlanđani su nadaleko poznati po tome jer su kombinovanje namirnica i začina pretvorili u umetnost. Na Tajlandu se gaji svojevrstan kult hrane. Kod pripreme važi poslovica - Ko ne jede očima, neće jesti ni zubima - pa zbog toga posebnu pažnju pridaju izgledu jela.

U „Gingeru” vas čeka nekoliko novih specijaliteta. Obogaćena ponuda hrane zasnovana je na mesu i ribi, uz dodatak kokosovog mleka i egzotičnih začina. Mešavina slatkog i ljutog, jela sa jako malo masnoće, prelepe dekoracije i raznorazne kombinacije mirisa nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Počnite obrok “tom yam” supom sa škampima i šitaki pečurkama, koja je zanimljiva kombinacija morskih ukusa.
Vok deo je sada bogatiji za “patai nudle” koje se serviraju sa piletinom i nudlama u slatko-ljutkastom sosu, uz račiće sa povrćem i pirinčem. Obavezno probajte i piletinu sa belim lukom i sosom od limuna. Hrskava riba sa susom i mladim lukom je takođe novitet vok dela i ukus joj je potpuno drugačiji od onoga na šta ste navikli.

Kari „stanica” ima nekoliko novih jela: govedinu sa crvenim karijem, sada u kombinaciji sa bambusom i pečurkama, piletinu sa zelenim karijem i neobični bambus u tempuri. Pirinač, kao namirnica broj jedan ove kuhinje, služi se kao dodatak ovim jelima, uz povrće i kikiriki. Jarke boje karija daju specijalitetima atraktivan izgled. Crvena, žuta i zelena boja ovog čarobnog začina napraviće pravi vatromet u vašem tanjiru.

Među salatama se izdvaja tajlandska salata od papaje sa čilijem, mangom, korijanderom i šargarepom, servirana sa dva sosa, slatkim i ljutim. Pri tome imajte na umu tajlandsko ljuto i naše ljuto nemaju mnogo dodirnih tačaka, tako da budete obazrivi sa začinima.

Slatki deo ima tri nove poslastice, bankog banana hleb sa premazom od pomorandže, tajlandski “cheese cake” sa bosiljkom i medom i mus od bele čokolade sa kokosom i pomorandžom.

Za neograničeno konzumiranje hrane sa švedkog stola cena je 999 dinara.

Ovo je samo početak, jer nas svakog narednog meseca očekuje upoznavanje sa nekom drugom nacionalnom kuhinjom najvećeg kontinenta na svetu.

Tekst: Marija Milenković

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.