ŠKOLA ZA TERORISTE?! Islamisti uče decu da ubijaju i odsecaju glave (VIDEO)

Jedan maloletni dečak koji je pohađao školu za mlade teroriste posvedočio je o svim strahotama kojima je morao da prisustvuje jer su ga članovi Islamske države na to naterali.

Islamistička organizacija ISIS sada se fokusira na regrutovanje novih članova i to posebno dece. Oni na internet postavljaju snimke dece, uglavnom dečaka, koji pucaju iz automatskih pušaka baš kao “veliki”.

Edukovanje mladih kadrova i širenje ideologije među njima jedan je od osnovnih ciljeva kojima teži ova ekstremistička mreža koja se širi iz Sirije u Irak.

Jedan dečak (13) koji je govorio za CNN pod uslovom da ostane anoniman objasnio je kako je pobegao u Tursku nakon što je bio izabran za ISIS-ov kamp za mlade teroriste.

Moji drugovi i ja smo imali časove u džamiji, oni su nas učili da bi trebalo da se borima za džihad, sa Islamskom državom. Ja sam hteo da idem, ali mi otac nije dao“ , rekao je dečak koji se predstavio kao Muhamed.

Međutim, nakon što je sinu zabranio da se bori za džihad, vojnici ISIS-a došli su na kućni prag Muhamedovog oca i pretili da će mu odseći glavu. Dečak je morao da se vrati.

Mališan je naveo da su svakodnevno marširali, čitali Kuran i učili kako da rukuju oružjem, uključujući i kalašnjikov.

Neretko su prisustvovali užasnim demonstracijama sile.

Jedan mladić nije postio za vreme Ramazana, pa smo gledali kako ga razapinju. Tako su ga ostavili tri dana. Videli smo i ženu, koja je bila kamenovana zbog preljube" , ispričao je dečak, koji je dodao da su posmatrali i odsecanja glave.

Dečakov otac nekoliko puta je probao da sina izvuče sa ovog mesta, ali bezuspešno.

„On je samo dete, a oni žele da ga pretvore u bombaša samoubicu, pričaju mu da će ići u raj i slično“, rekao je njegov otac.

Posle nekoliko pokušaja čovek je nekako uspeo da svog sina izvuče iz kampa, nakon čega su se svi porodično preselili u Tursku.

„Volim moju religiju, jer sam musliman. Sa ocem sam išao u džamiju i pre no što se ISIS pojavio. Međutim, otac me je učio da vera nije izgovor za borbu, već da je ona oličenje ljubavi i oproštaja „ rekao je dečak.

Izvor:Telegraf

Pogledajte još