Incident u GSP-u: Putnica nasrnula na kontrolora, izgrebala ga po licu!

U autobusu na liniji 59, prilikom kontrole putnika kod stanice „Pet solitera” u Borskoj ulici, došlo je do incidenta danas oko 12 sati.

Putnica je odbijala da kontroloru pokaže svoju personalizovanu kartu. U toku razgovora počela je da vređa kontrolora. Posle objašnjenja da je njena obaveza da pokaže validiranu putnu ispravu, putnica je fizički napala kontrolora i izgrebala ga po licu. Ubrzo je na lice mesta došla je patrola policije.

Putnica je posle početnog odbijanja napustila vozilo, legitimisana je, i protiv nje će biti podneta krivična prijava.

- Saradnja svih subjekata koji učestvuju u kontroli saobraćaja, Komunalne policije i kontrolora GSP je koordinirana, efikasna i bez želje za stvaranjem incidentnih situacija. Grad apeluje na sve sugrađane da ne ulaze u sukobe i da omoguće kontrolorima da rade svoj posao. Gradska uprava je pokazala dobru volju i nije odmah počela sa kažnjavanjem putnika koji se ne validiraju. Očekujemo saradnju svih sugrađana, ali i upozoravamo će svako kršenje pravila i bahato ponašanje biti sankcionisano po zakonu - rekao je Uglješa Mitrović, direktor Direkcije za javni prevoz.

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će Grad uvesti oštrije sankcije za švercere.

Izvor: Blic

Pogledajte još