EKSKLUZIVNO: Umetnik otvoreno o seksu sa 365 muškaraca za 365 dana

Miša Badasjan je 26-godišnji ruski vizuelni umetnik, koji živi i radi u Nemačkoj. Prvog septembra počeo je njegov projekat pod nazivom „Save the date” u okviru kog će za 365 dana spavati sa 365 osoba širom sveta. Na svom putu posetiće i Srbiju. S obzirom na to da je Miša homoseksualac imaće seksualne osdnose samo sa muškarcima.

Cilj ovog projekta je da pokaže i istakne samoću kao posledicu nasumičnog biranja partnera i neobaveznog seksa.

Miša je za naš portal otvoreno govorio o ovom nesvakidašnjem projektu.

Iako zvuči malo moguće da će uspeti da nađe različitog partnera za svaki dan u godini, umetnik je o svemu mislio. Naime, za nalaženje muškaraca koristiće LGBT društvene mreže i aplikacije i sajtove za upoznavanje. Ako se desi da nekog dana ne uspe da nađe nikoga na internetu, posetiće mesta na kojima se kreće mnogo ljudi, poput parkova, seks barova, seks klubova i slično.

- Ljudi jesu svesni da seks za jednu noć nije ispunjavajući kao emotivne veze. Ali ovo je umetnički projekat u kojem ja pravim instalaciju od usamljenosti. Oslikavam svoju privatnu situaciju, pokazujem otvoreno svoju ranjivost, rekao je Miša.

On će o muškarcima sa kojima bude imao seks prikupljati mnogo podataka - imena, neke privatne informacije, briojeve telefona koje će koristiti za razne “kolaže” i instalacije. Naravno, kako kaže, sve biti diskretno i anonimno.

(old_image)

- Ovaj eksperiment je iniciralo loše ljubavno iskustvo. Nikad nisam imao dečka. Kada sam živeo u Rusiji nisam znao nikoga ko je gej. Bio sam zaljubljen ukupno dva puta u životu i u oba slučaja je to bilo neuzvraćeno. U ovom projektu odlučio sam da ne čekam ljubav već da je dam upoznajući ljude svakog dana, objašnjava Miša.

Kako dodaje, postoji mogućnost i da se neko predomisli i da odbije da ima seks sa njim. Nažalost, Miši se mnogo puta desilo da su ga muškarci odbili samo nekoliko minuta nakon upoznavanja. Ako se to desi u ovog puta, naći će nekog drugog. Neće odustati dok ne uspe.

S obzirom na to da Miša snima sebe svakodnevno - vodi neku vrstu video-dnevnika, sve kopka da li će nešto od “akcije” biti snimljeno. Naime, njega će pratiti nemački reditelj Jochen Hick, koji će snimiti film odovom projektu. Moraćemo da sačekamo sledeći prvi septembar kako bismo saznali da li su se u filmu našle i neke scene seksa.

Umetnik je istakao da će pri svakom odnosu koristiti prezervative i tako promovisati siguran seks u saradnji sa nekoliko organizacija koje se bave temom HIV-a i SIDE.

- Ovo je moj prvi intimni i najsofisticiraniji projekat dosad. Nikad ranije nisam uradio nešto slično. Moji roditelji ne znaju da sam gej. Prisni prijatelji su zabrinuti, ali me vole i podržavaju me. Neki prijatelji misle da sam nadrkani ludak i smeju mi se. Ali većina poštuje ovo teško delo - ističe Miša.

Iako je neverovatno da bi se iko upustio u ovako nešto bez obezbeđenja koje će ga čuvati, ruski umetnik priznaje da nije ni razmišljao o tome. Naime, prijatelji su mu ponudili razne treninge ili pomoć u vidu razgovora, ali ne i fizičku zaštitu.

Danas je četvrti dan od početka ovog neobičnog projekta. Zasad sve ide po planu, a pri kraju godine Miša će posetiti i Srbiju, kada će nam u razgovoru uživo otlkriti više detalja.

Mišu je podržao Pornceputual, gde možete pratiti sve novsti u vezi sa projektom "Save the date":

SAVE THE DATE from Mischa Badasyan on Vimeo.

M. Milenković / M. Ilić

Pogledajte još