APEL ZA POMOĆ: Nestala dva ribara, od četvrtka im se gubi trag!

Alasi Nemanja Nestorović i Zoran Petković Kiza nestali su u četvrtak veče, a njihove porodice i prijatelji apeluju na javnost da jave ako čuju bilo šta o njima.

"Niko ih nije video od četvrtka, 4. septembra. Nemanja je najmlađi dunavski alas, ima 26 godina, a najčešće ribari na potezu od Ade Huje pa nizvodno. Čamac drži kod marine “Karaburma”, a čamac sada nije na vezu ", priča Jaša Josimović, prijatelj dvojice ribara.

Kako kaže, Zoranov auto je parkiran na pumpi na kojoj su alasi uvek sipali gorivo za čamac, što navodi na zaključak da su otišli na vodu.

"Sve manje nade ima da je u pitanju neka šala. Nadamo se da ćemo ih naći. Ovih dana ribari pričaju da je Dunav strašno opasan, jer voda “valja” panjeve", dodaje Josimović.

Rodbina i prijatelji su nestanak odmah prijavili MUP-u i Rečnoj policiji.

"Za Nestorovićem i Petkovićem se traga od trenutka kada je slučaj prijavljen, ali za sada, nažalost, nema pomaka u potrazi. Na slučaju pored Rečne policije PU Beograd, rade i rečne policije Pančeva i Smedereva. Kolege sa terena javljaju da im posebne otežavajuće okolnosti predstavlja visok vodostaj Dunava i vetar, ali će potraga biti nastavljena", kažu u beogradskoj policiji.

Prijatelj alasa apeluje na građane da informacije o nestalim Nemanji i Zoranu jave na broj 063 628339.

Nemanja i Zoran su poznati ribari po ulovima somova “kapitalaca”, a najčešće ribare na Dunavu.

Izvor: Blic

Pogledajte još