Stanković: Možda nije loše što smo prvu fazu odigrali slabije

Srpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević rekao je da se nada da će nacionalni tim zaigrati bolje u nastavku Svetskog prvenstva u Poljskoj i da bi to moglo da usledi već na meču protiv Italije.

Seniori Srbije doputovali su u ponedeljak u Lođ gde će u novoformiranoj grupi E igrati protiv Italije, SAD, Francuske i Irana.

- Prave partije tek trebe da uslede, napredujemo iz meča u meč. Protiv Italije moramo da pružimo maksimum, jer taj meč može da bude presudan za prolazak u narednu fazu - rekao je Atanasijević.

Srbija se nalazi na trećem mestu grupe E sa šest bodova, tri manje od prvoplasirane Poljske, dok Francuska ima sedam bodova.

- Primarni cilj smo ispunili, u drugu fazu preneli smo šest bodova, što je dobro. Trenutno smo treći, to je pozicija koja vodi u narednu fazu takmičenja. Moramo da uzmemo više bodova od rivala ispod nas, ali neće biti nimalo lako. Predstoje nam četiri teška meča, jer se sastajemo sa velikim protivnicima - dodao je Atanasijević.

Kapiten odbojkaške reprezentacija Srbije Dragan Stanković očekuje neizvestan i težak meč protiv Italijana.

- Šest bodova iz prve faze će nam puno značiti. Znamo šta nas čeka. Možda nije loše što smo prvu fazu odigrali nešto slabije, ali ako želimo da pobeđujemo i izborimo plasman na fajnal-siks, moramo mnogo toga da popravimo u igri u narednim utakmicama - rekao je Stanković.

Utakmica između Srbije i Italije igra se u sredu od 16.30 sati.

Nadlanu / Izvor: Novosti

Pogledajte još