Neverovatno: 30 miliona dolara onome ko otkrije šta se desilo sa malezijskim boingom!

Nemačka kompanija za istraživanje prevara u osiguranju Wifka, ponudila je 30 miliona dolara za informacije o rušenju aviona kompanije Malezija Erlajnza u Ukrajini.

Ovu kompaniju angažovao je klijent koji je za sada nepoznat. Kompanija traži sledeće informacije: ko je oborio MH17, ko je izdao naređenje, ko prikriva dokaze, ko je direktno odgovoran, šta se dogodilo sa vojnicima koji su pucali na avion i imena ljudi koji su bili zaduženi za zataškavanje celog slučaja.

Osoba ili osobe koje pruže neoborive dokaze za identifikovanje odgovornih za rušenje aviona, dobiće nagradu od 30 miliona dolara. Novac će biti položen na račun banke u Cirihu, a anonimni klijent ove kompanije nudi osobi koja sve ovo otkrije i novi identitet.

Agencija preporučuje zainteresovanima da budu veoma oprezni i da ih kontaktiraju putem advokata.

Podsetimo, avion na letu MH17 koji je iz Amsterdama leteo u Kualu Lumpur srušen je 17. jula dok je leteo nad istokom Ukrajine, područjem gde traje sukob ukrajinske vojske i proruskih snaga. Poginulo je svih 298 putnika i članova posade boinga 777.

- Nakon užasnog atentata sve političke stranke u zemlji i inostranstvu izjavljivale su kako žrtvama, njihovim porodicama i javnosti duguju razrešenje okolnosti pada, ali to se još nije dogodilo – objavila je ova nemačka kompanija.

Nagrada koju je ponudila Wifka veća je od one koja je svojevremeno bila ponuđena za informaciju o lokaciji na kojoj se nalazio terorista Osama bin Laden.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još