DRUGU GODINU ZAREDOM: Restoran u Kopenhagenu poneo laskavu titulu najboljeg na svetu (VIDEO)

Restoran "Geranijum" u Kopenhagenu u Danskoj proglašen je drugu godinu zaredom za najbolji restoran na svetu. Nagrada se dodeljuje već 20 godina, a interesantno je da ovu prestižnu nagradu nije osvojio nijedan restoran van Evrope ili Severne Amerike. Većina pobednika je iz Španije, Italije, Francuske, Danske, SAD-a, Velike Britanije.

Najbolji restoran "Geranijum" služi sezonski "skandi" meni koji u svojoj ponudi ne sadrži meso. Nalazi se na osmom spratu nacionalnog fudbalskog stadiona Danske. Restoran je otvoren samo četiri dana u nedelji po ideji glavnog kuvara Ramus Kofeda i suvlasnika Soren Ledet, a cilj je da se održi ravnoteža između posla i života.

Restoran "Geranijum" u Kopenhagenu proglašen je najboljim na planeti na svetskoj dodeli 50 najboljih restorana.

Zvanična ceremonija dodele nagrade održana je na raskošnoj ceremoniji u londonskom Old Billingsgate, viktorijanskoj zgradi koja je nekada bila najveća riblja pijaca na svetu.

Restoranima je dozvoljeno da preuzmu glavnu nagradu samo jednom, a onda ulaze u poseban program "Najbolji od najboljih".

Članovi te elitne grupe su i restoran iz Kopenhagena "Noma", kao i njujorški "Eleven Madison Park", "The Fat Duck", u blizini Londona, "Osteria Francescana" u Modeni u Italiji, zatim "Mirazur" u Mentonu u Francuskoj i mnogi drugi restorani širom sveta.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još