Kćerka Vuka Bojovića: Tatu je ubila tuga za sinovima

- Moj otac je umro u snu. Našla sam ga juče ujutro oko šest sati. Doživeo je kraj mirno, tiho i dostojanstveno. Mnogo muka ga je za života snašlo, prošao je satanizaciju svoje dece, izgubio je sina, od svega toga jednostavno se ugasio kao sveća, nije mogao više...
Ovako počinje svoju tešku priču slikarka Marija Bojović, kćerka Vuka Bojovića, direktora Beo zoo-vrta, koji je preminuo juče ujutru u 74. godini.

Godinama je bolovao od hronične opstruktivne bolesti pluća, a poslednjih nekoliko dana bio je prehlađen.
- Otac je dugo mučio muku s plućima, evo i sad da je živ, rekao bi svima: „Ugasite cigare, nemojte da pušite.“ Razboleo se još 2007. godine kad je štrajkovao glađu, a onda i kad je Luka uhapšen. Bilo mu je teško, ali se držao, sve dok ga pre nekoliko dana nije uhvatila ta prehlada.

Luka zvao iz zatvora

Vukov sin Luka Bojović, koji je u zatvoru Španiji optužen za više ubistava, juče ujutro pozvao je kući kako bi čuo oca, ali ga je zatekla tužna vest.
- Luka se sam javio jutros, malo posle tatine smrti. Kad je pozvao, imao je šta i da čuje. Eto, želeo je da razgovara s ocem, da vidi kako je, znao je da mu je bilo teško kad su poslednji put razgovarali - kaže Marija.

- Pogoršalo mu se stanje, bio je slab, ali je uzimao terapiju i koristio je kiseonik. Čak mu se dan-dva pred smrt poboljšalo stanje. Mislili smo da će biti bolje, ali ujutro se tata samo nije probudio - priča potresena Marija i dodaje da je veče pre smrti s ocem pričala sasvim uobičajeno, ni ne pomišljajući da joj je to poslednji razgovor s njim.

Sahrana Vuka Bojovića biće u ponedeljak, u 15.30, na Novom groblju, a očekuje se da će Grad organizovati i komemoraciju.

U jednom od intervjua Vuk je rekao: „Kad je moja omiljena životinja, majmun Sami, umro, sahranio sam ga u zoološkom vrtu, a tu počiva i moj pas Laki. Voleo bih, kad umrem, da tu sahrane i moje srce. Tad bih počivao srećan“.
Njegova kćerka Marija kaže da je Vuku mesto pored sina Nikole.

- Otac će biti sahranjen pored Nikole na Novom groblju. Tu mu je mesto. Nikakve aleje velikana, nikakve ideje pored Samija, biće upokojen pored svog sina - kaže Marija.

Izvor: Kurir

Pogledajte još