Veliko interesovanje izvođača radova za Koridor 10

PIROT, 23. septembra 2009. (Beta) - Direktor Javnog preduzeća Koridor 10 Nenad Ivanišević izjavio je u sredu u Pirotu da očekuje da će do kraja godine biti potpisan ugovor sa izvođačem radova za izgradnju zaobilaznice oko Dimitrovgrada na Koridoru 10, a radovi početi u januaru iduće, 2010. godine.

"Nadamo se da ćemo do 2012. godine moći da auto-putem stignemo od Pirota do Dimitrovgrada i granice Bugarske. Cilj je da se radovi od Pirota do Dimitrovgrada završe u isto vreme kada i zaobilaznica oko Dimitrovgrada", rekao je Ivanišević novinarima.

Ugovor o kreditu sa Svetskom bankom za finansiranje izgradnje zaobilaznice oko Dimitrovgrada u dužini od oko kilomatara je potpisan jula, a ove nedelje i ugovor sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj o kreditu za izgradnju deonice Pirot-Dimitrovgrad i Crvena Reka-Čiflik ukupne dužine oko 30 kilometara.

"Ostalo je da se dogovorimo sa Evropskom investicionom bankom za preostale deonice i time je kompletna finansijska konstrukcija zaokružena", rekao je Ivanišević.

Ukupna vrednost izgradnje autoputa od Niša do Dimitrovgrada na Koridoru 10 procenjena je na 795 miliona evra.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.