Ekstremisti najavljuju "noćne straže" pred Prajd

Organizator "Sabor Srbske Svetosavske sloge" zakazao je za subotu skup ispred Saborne crkve, uz napomenu da je okupljanje prijavljeno policiji.

Prema planu, oni bi trebalo da idu do Skupštine, pa Vlade i opet do Skupštine gde će, kako najavljuju u svom "proglasu", "stražariti po potrebi do kasnih večernjih sati (23 sata)" kako bi sprečili eventualno nenajavljenu "noćnu paradu".

"Sutradan ko gde i kako može neka mirno protestuje centrom Beograda protiv satanističkog terorisanja i ponižavanja sveg srbskog naroda", poruka je organizatora subotnje šetnje.

Oni su letke protiv gej parade delili i na došeku srebrnih košarkaša.

Prema ocenama srpskih bezbednosnih službi, bajkerska grupa "Anđeli pakla", koja u vrlo zatvorenom krugu u Beogradu funkcioniše poslednjih godinu dana i navijačke grupe "Zabranjeni" i "Radovci" predstavljaju najveću bezbednosnu pretnju u slučaju održavanja Parade ponosa.

Namere ovih grupa da ugroze bezbednost učesnika Parade ponosa još nisu uočene, ali kako tvrde stručnjaci iz bezbednosnih službi, eventualne pretnje mogle bi da se "registruju" u petak.

Parada je zakazana za nedelju u 12 sati, a okupljanje je ispred zgrade Vlade u Nemanjinoj ulici.

"Planirano je da Ulicom Kneza Miloša dođemo do platoa ispred Skupštine grada gde će se okupljenima obratiti organizatori, aktivisti iz zemlje i regiona", najavljuje Boban Stojanović, član organizacionog odbora Parade ponosa 2014.

Ovogodišnja manifestacija Nedelja ponosa svečano je otvorena juče u podne u KC "Grad" simboličnim presecanjem roze vrpce. Vrpcu je presekla transrodna osoba Gordana Mitrović.

Izvor: Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.