Monstrum priznao: Ivanu sam silovao, pa ubio, i šta sad?

- Ubio sam Ivanu, priznajem! Silovao sam je, a ona je vrištala i otimala se. Plakala je i zapomagala. To me je strašno iznerviralo, pa sam počeo da joj udaram šamare i davim je, ali nije prestajala... Zato sam uzeo motiku i ubio je! Onda sam je umotao u ćebe, pa u sunđer, i zakopao u dvorištu!

Ovako je Darko Kostić (39), višestruki silovatelj povratnik, opisao zločin nad četrnaestogodišnjom Ivanom Podraščić iz Batajnice, koju je brutalno ubio 31. jula.

Nesrećnu devojku roditelji su poslednji put videli dva dana pre toga, a monstruozni zločin otkriven je juče, kad je telo devojčice, u fazi raspadanja, nađeno u dvorištu trošne kuće koju je Kostić iznajmljivao u Rakovici.

Bez trunke kajanja
- Kostić je hladnokrvno, do detalja, inspektorima opisao kako je ubio devojčicu. Nije pokazao ni trunku kajanja ni saosećanja, ni za trenutak. Odavno nismo videli nekog toliko hladnokrvnog - kaže izvor Kurira iz istrage.

Kako je utvrđeno, Kostić je devojčicu poznavao odranije, na osnovu čega ju je, kako se sumnja, namamio da dođe kod njega u kuću.

- Ispričao je da je Ivanu upoznao preko svoje tadašnje devojke, za koju je rekao da je mentalno retardirana. Ispričao je da ju je bez prisile doveo u Rakovicu, nakon čega je nasrnuo na nju. Nije imala nikakve šanse da se odbrani. Nakon što ju je ubio, zakopao ju je u dvorištu imanja i tamo je leš bio puna dva meseca, dok ga voda iz obližnjeg potoka nije izbacila - objašnjava naš sagovornik.

Jeziva smrt
Iako je poslednji put viđena 29. jula, kad je s prijateljima otišla do grada, porodica je nestanak prijavila tek 9. avgusta, pod obrazloženjem da je i ranije bežala od kuće i da su verovali da će se vratiti.

- Policija je mesecima tragala za devojčicom, ali bezuspešno. Zločin je otkriven tek nakon što je 22-godišnja Kristina Kovačević prijavila da je silovana. Ispostavilo se da ju je Kostić napastvovao u istoj kući u kojoj i Ivanu. Ta devojka je, inače, njegova rođaka. Kostić je uhapšen u sredu uveče. Saslušan je, ali nije prošao poligraf. Policajci su juče ujutru počeli da pretražuju dvorište kuće, površine od oko 30 ari. Ubrzo su naišli na stravičan prizor. Svi su bili zgroženi kad su videli leš... Telo je bilo u groznom stanju. Od devojčice je bukvalno ostala samo lobanja i kosa, telo su nagrizali i pacovi - kaže naš sagovornik.

Prijatelji s Fejsbuka
Kako je utvrđeno, Kostić je poznavao sve žrtve.
- Kostić i Ivana Podraščić bili su prijatelji na Fejsbuku, a nasilnik je poznavao i prethodne žrtve koje je u prošlosti napadao - navodi naš sagovornik.

Kostiću je određen pritvor do 30 dana, a na teret mu se stavlja teško ubistvo, za šta je zaprećena kazna do 40 godina zatvora.

Komšije iz 11. krajiške divizije: Gušio nas je nesnosan smrad
Smrad koji se širio s napuštenog imanja bio je nesnosan. Na tom mestu se skupljaju otpadne vode, fekalije i često nalazimo uginule životinje, pa smo mislili da je i sada u pitanju ista stvar. Međutim, ovog puta nađeno je telo nestale devojčice.

Ovo je za Kurir ispričao mladić koji stanuje preko puta oronule kućice u Ulici 11. krajiške divizije, u kojoj je ubijena Ivana Podraščić. Kako kaže, Kostića je video tri-četiri puta u ovom kraju.
- Prvi put je došao u društvu visoke, plave devojke. Svi smo se pitali šta će ona s njim. Nikakav kontakt nisam imao s njim - kaže naš sagovornik.

On navodi da je dao izjavu policiji, nakon što je utvrđeno da je u komšijskoj kući došlo do silovanja.
- Video sam tu devojku kad su je doveli policajci. Sedela je u kolima, a policajci su me pozvali za svedoka da bi mogli da razvale vrata. Ušao sam s njima i unutra video kanape i selotejp trake. Tada nisam znao da ona nije jedina žrtva - rekao je sagovornik "Kurira".

Izvor: Kurir

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.