Šta njegova aktivnost na Facebooku govori o vašoj vezi?

Pa tako i onaj ljubavni. Upravo zato, ne čudi što je u poslednje vreme uticaj Facebooka na veze, postao predmet naučnih istraživanja. Ovo se konkretno bavilo pitanjem šta njegova aktivnost na ovoj društvenoj mreži može otkriti o njegovom zadovoljstvu u vezi. I evo što se saznalo.

U istraživanju je učestvovalo 108 heteroseksualnih parova. koji su 2 nedelje morali voditi dnevnik o tome kako se osećaju u svojim vezama kao i o smeru u kojem ona ide. Zatim su te zapise istraživači uporedili s podacima o tome koliko je par interaktivan na Facebooku.

Kada su se ljudi osećali više nesigurni u partnerove emocije, oni su objavljivali više o svojoj vezi. Drugim rečima, ako te živcira što on retko komentariše ili lajkuje tvoje slike i statuse ili ne objavljuje vaše zajedničke slike, prema ovome, to je dobra vest. Ako on odbija da u digitalnom svetu širi informacije o vašoj vezi, to znači da ona ide u dobrom smeru te da je srećan. On svakako može objavljivati zajedničke slike, da se ne shvatimo pogrešno, ali nema potrebu da svaki dan ističe koliko se vi volite.

U koju grupu ti spadaš?

Nadlanu / index,hr

Pogledajte još