Brat albanskog premijera priveden, pa pušten: "Ja sam državljanin SAD i ne možete mi ništa!"

Američki državljanin Olsi Rama, brat albanskog premijera Edija Rame, koji je bio priveden sinoć u VIP loži stadiona Partizana, pušten je na slobodu, saznaje "Blic" u policiji.

Očevici su "Blicu" preneli da je Rama prilikom privođenja pokazao američki pasoš i izjavio:
- Ja sam američki državljanin i ništa mi ne možete!

Rama je bio priveden pod osnovanom sumnjom da je organizovao i rukovodio incidentom sa zastavom "velike Albanije" posle kojeg je prekinuta fudbalska utakmica reprezentacija Srbije i Albanije. Kod Rame (45) je nađen i daljinski upravljač kojim je lično upravljao bespilotnom letelicom koja je nosila zastavu.

Svi učesnici incidenta pušteni na slobodu!
Kako "Blic" saznaje, sa Ramom su bili privedeni i ostali članovi albanske delegacije koja je sedela u VIP loži Partizanovog stadiona. I oni su pušteni na slobodu. Kako tvrdi izvor iz MUP Srbije, albanska delegacija je puštena jer "nije mogao da im se obezbedi branilac zbog štrajka advokata". Isti izvor je rekao da će tužilaštvo naknadno odlučiti kako će postupati u ovom slučaju.

Albanska delegacija je sa stadiona otišla na aerodrom "Nikola Tesla" radi čarter leta za Tiranu.

Albanska tv stanica "News24" potvrdila je da je Rama, sa još trojicom Albanaca, bio zadržan posle incidenta sa puštanjem drona sa zastavom Velike Albanije, ali da je na posletku "ukrcan u vozilo" i prebačen na aerodrom. Stanica "News24" se pozvala na izvore bliske premijeru Albanije Ediju Rami.

"Ambasador Albanije je rekao da su tri osobe zadržane i da su im proveravani pasoši Sjedinjenih američkih država. Pojavile su se i informacije da je zadržavanje bilo povezano sa sumnjom da je jedno od zadržanih lica krilo kod sebe daljinski upravljač za upravljanje letelicom", navodi News24.

Dodaje se da je "došlo do zabune", a da su četiri osobe posle pregovora sa srpskom policijom "puštene" i nisu uhapšene.

Dron pušten sa crkve!
Prema Tanjugovim nezvaničnim informacijama, Ramu je bio priveo načelnik beogradske policije Veselin Milić.

Dron sa zastavom pušten je sa crkve u Humskoj ulici.

Olsi Rama je naučnik i od marta ove godine radi u kompaniji "Pegasus Communications sh.p.k". Prethodno je radio u "Delphinus Medical Technologies" i Institutu za borbu protiv raka Barbara En Karmanos. U SAD je došao u aprilu 1997. i poseduje američki pasoš.

Pogledajte kako je izgledao incident zbog kog je sinoćnja utakmica prekinuta!

Izvor: Blic

Pogledajte još