Dva dana tražili devojku, a ona LAŽIRALA sopstvenu otmicu!

V.T. je u u subotu, oko 20 časova sa svog mobilnog telefona rođenom bratu poslala SMS u kojem je pisalo: "Vaša ćerka je oteta. Imate rok od dva dana da isplatite njen dug od 500 evra. Ako ne platite ili u blizini vidimo policiju, smestićemo joj tri metka u glavu. Posle toga, doći ćemo i po njeno dete." Nakon toga, V. T. je isključila svoj mobilni telefon.

Međutim, majka V. T. je odmah o svemu obavestila policiju, nakon čega se uključilo i Više tužilaštvo, koje je delo okarakterisalo kao otmicu. Pripadnici borske i zaječarske policije su počeli da prikupljaju informacije, a prva je bila ta da je SMS upućen iz okoline Zaječara.

Saznalo se i da je V. T. u vezi sa momkom iz Zaječara, koji je imao lažan profil na društvenim mrežama, na kojima je postavio svoje fotografije sa pištoljem i noževima u rukama. Policija nije znala njegov pravi identitet, pa su na fudbalskoj utakmici u Zaječaru, igranoj u nedelju po podne, od navijača saznali o kome se radi. Daljom potragom, policija je saznala da je momak V. T. iznajmio stan, posle čega su u ponedeljak, nešto iza ponoći, opkolili kuću u kojoj je on živeo.

Posle saslušanja, V. T. i njen momak su - pušteni na slobodu. Ustanovljeno je, naime, da krivičnog dela nema, jer je devojka tu poruku poslala svom bratu i nije počinila nijedno krivično delo.

Kada su upali u stan, u njemu su zatekli V. T. i njenog momka, koji su mirno, sedeći na kauču, gledali TV. Tek tada je potvrđeno da je devojka sama poslala SMS svom bratu, a na saslušanju u policiji je izjavila da joj je novac bio potreban, kao i da je to učinila jer joj je "falila pažnja".

Ispostavilo se i da je V. T. svom bratu i ranije slala uznemiravajuće poruke u kojima ga je obaveštavala da je "muče i tuku", ali da o tome ne priča roditeljima, pod izgovorom da će joj ubiti trogodišnje dete, koje, inače, čuvaju njeni roditelji.

Nadlanu / izvor: Novosti

Pogledajte još