PSIHO SA KEMBRIDŽA: Kasapio devojke, pakovao ih u kofere i fotografisao!

Reč je o 29-godišnjem britanskom državljaninu Ruriku Jutingu, financijskom ekspertu koji je diplomirao na Kembridžu. Policajac je u njegovom stanu zatekao prizor iz horor filmova. Zidovi su bili obliveni krvlju, u dnevnoj sobi je ležao masakriran leš jedne gole devojke, a sa balkona je dopirao nesnosan smrad od leša druge devojke koju je pre nekoliko dana ubio i strpao u kofer.

Samo pronalaženje dve izmasakrirane devojke je bilo dovoljno šokantno, ali u nedjelju je usledilo novo jezivo iznenađenje. Policija je na Jutingovom mobilnom pronašla hiljade fotografija i nekoliko videozapisa, pa se sumnja da je broj žrtava mnogo veći. Jutingove kolege su za britanski "Daily Telegraph" izjavili da se on nije dolazio na posao proteklih nedelju dana, a hongkonški list "South China Morning Post" izveštava da je nedavno dao otkaz. Poslednji put je viđen kako ulazi u soliter u petak oko ponoći, u društvu devojke, verovatno jedne od žrtava. U subotu u toku noći Juting je sam pozvao policiju, koja je nekoliko minuta kasnije stigla u njegov stan, a zatim ga i uhapsila. Forenzičari su na mestu zločina pronašli brojne seksualne igračke, manju količinu kokaina i više mobilnih telefona u Jutingovom vlasništvu. Devojka koja je pronađena u koferu na terasi je identifikovana kao 25-godišnja Sumarti Ningsih iz Indonezije, a u Hongkong je došla pre mesec dana. Za drugu devojku se veruje da je 30-godišnjakinja sa Filipina, a osim što se bavila elitnom prostitucijom, zarađivala je i kao DJ u jednom od hongkonških klubova.

Detektivi pretražuju sve klubove u elitnom kvartu u kojemu je Juting unajmio stan i pokušavaju da prikupe dokaze kako bi shvatili širi kontekst zločina, koji britanski mediji upoređuju sa radnjom filma "Američki psiho".

Juting je na Kembridžu studirao istoriju i bio je među najboljim studentima. Od 2008. do 2010. godine radio je u banci "Barclays", a zatim je dobio posao u "Bank of America" pa se odselio u Ameriku da bi ga kompanija prerasporedila u Hongkong prošle godine. Na Jutingovoj Fejsbuk stranici stoji da je donedavno bio u vezi sa azijatkinjom Jani. Na toj društvenoj mreži je, između ostalog, objavljivao postove kao što su "Novcem se zaista može kupiti sreća". Jedan neimenovani Jutingov kolega kaže da je na poslu bio prilično glasan i da je zarađivao masne pare. Drugi kolega je istakao njegovu inteligenciju: "Jako je pametan. Zarađuje kao direktor, radi na nekoliko područja".

Pošto je priveden sudija ga je upitala razume li optužbe, on je mirno odgovorio: 'Razumem'. U sudnicu su ga dopratila dva policajca, a Juting se službenicima suda obraćao iz ograđenog prostora, namenjenog saslušavanju okorelih kriminalaca. Saslušavanje pred sudijom sprovedeno je na engleskom jeziku za vreme kojeg je osumnjičeni celo vreme delovao staloženo i smireno.

Jutingovi roditelji žive u njegovu rodnom kraju u Engleskog. Otac Graham (53) je inženjer, a majka Helen (52) je učiteljica. - Molim vas, poštujte našu privatnost - kratko se ispred imanja Jutingovih obratio jedan srednjovečni muškarac za koga se veruje da je Graham Juting.

Na svjetlo dana izlaze novi detalji stravičnog zločina, između ostalog i ' out-of-office' poruka koju je Juting podesio kao odgovor svima koju ga kontaktiraju na službeni email, u Merrill Lynchu. U poruci stoji: 'Nisam u kancelariji. Na neodređeno. Za hitne stvari, ustvari, za sve kontaktirajte nekoga ko nije ludi psihopata. 'Trebate li nadređenu osobu, molim kontaktirajte Boga, iako mislim da će u mom slučaju đavo biti u nadležnosti (Ovo vredi samo ako sprovedem u delo to što sam naumio)', piše Juting.

Izvor: jutarnji.hr

Pogledajte još