VULIN NA IVICI RAZUMA Bespomoćnih mi je žao, ali ne osećam krivicu!

- Žao mi je što će nevladine organizacije sad morati da sačekaju iduću godinu. Potrudiću se da konkurs za te namene bude raspisan u najkraćem mogućem roku u skladu sa narednom budžetskom godinom.
Minimalizovaćemo štetu koju su proizveli oni koji nisu poštovali zakon i koje baš briga da li treba da dođe DRI i treba li da sačekaju rok za žalbu pre nego što sve proglase blatom i kriminalom. To mi je veoma žao i nemam ni oko čega drugog da se kajem
- rekao je Vulin, napominjući da o njegovoj smeni odlučuje premijer Aleksandar Vučić.

Ministar je naveo i da se protiv njega vodi hajka koja ima malo veze sa propalim konkursom.

- Hajka na mene je počela odmah nakon što sam govorio o ulozi SAD u puštanju Šešelja na slobodu, i to se jasno može videti po broju negativnih tekstova o meni pre te izjave i posle nje - izneo je svoju teoriju zavere Vulin.

Konkurs za razvoj usluga socijalne zaštite, po kome je trebalo da se izdvoji 1,8 miliona evra nevladinom sektoru, poništen je nakon saznanja “Blica” da su mnoge od organizacija kojima je prvobitno namenjen novac u sukobu interesa jer ih vode opštinski činovnici. Da bi sprao ljagu sa sebe, ministar Vulin je samoinicijativno rešio da novac preusmeri u Fond za lečenje dece koja boluju od retkih bolesti.
Protiv toga su ustale brojne NVO, ali i ombudsman Saša Janković, smatrajući da niko nema prava da se na takav način odnosi prema novcu poreskih obveznika.
Izvor: blic

Pogledajte još