Ludi ste za velikim grudima, znate li šta to otkriva o vama?

Još su od davnina žene s oblinama privlačile muškarce, jer su bile simbol plodnosti. Naučna revija "British Journal od Psychology" pruža drugačiji odgovor.

Muški ukus što se žena tiče navodno zavisi od toga da li je muškarac gladan ili sit.
Muškarac s praznim želucem prema njihovom mišljenju radije će pogledati ženu s oblinama. Istraživanje na uzorku od šezdeset studenata sproveli su naučnici sa Univerziteta u Liverpulu i Njukastlu. Polovinu studenata su pre eksperimenta nahranili, a drugi su ostali praznog želuca.

Posle toga su im pokazali fotografije žena sa zatamnjenim licem i od njih su zahtevali da jih razvrstaju u kategorije od jedan do devet. "Gladni studenti su bili mnogo pozitivniji i tolerantniji prema punačkim ženama nego siti," izjavila je Viren Svami, jedna od psihijatrica koje su učestvovale u istraživanju. Gledano uopšteno danas je u zapadnom svetu vitkost veoma često merilo privlačnosti. Može li i to biti potvrda da smo zaista društvo izobilja?

Psiholozi Univerziteta u Ilinoisu dugo su istraživali zašto muškarce privlače tačno određeni tipovi žena. Utvrdili su da je to povezano s njihovom ličnošću. Šta nam govore njihova otkrića?
Muškarci koji vole žene s bujnim poprsjem, otvorenog su karaktera i puni samopouzdanja. Muškarci skloni ženama s manjim poprsjem skloni su depresijama. Muškarci koji vole duge noge izrazito su agresivni u društvenom delovanju, ali su inače nežni i više vezani na majku nego na oca.
Velike zadnjice privlače muškarce koji su puni ljubavi, dobri organizatori, a često skloni preteranoj pedantnosti.
Za muškarce koji više vole male pozadine su utvrdili da su ih majke dugo dojile. Ne vole da budu u središtu pažnje, a u poslu su vrlo ustrajni.
Najmanje uravnoteženi navodno su oni muškarci koji nemaju neku izrazitu preferencu prema bilo kojem delu ženskog tela.

Istraživanja o tome zašto nas neko privlači nisu čisto bezvezna, pa čak i onda ako nam se njihova otkrića čine smešnima. Bez obzira na utemeljenost raznih istraživanja o privlačnosti, među ljudima vlada misao da imaju gotovo svi ljudi koji nas privlače nešto zajedničko.
Privlačnost koja se oseća prema ljudima s određenim telesnim (ili karakternim) osobinama ima najverovatnije određenu pozadinu koja nam nije poznata i koje nismo svesni.
Izvor: intima

Pogledajte još