Jutros kod Beograđanke: Komunalci ponovo privode žene, a građani snimaju!

Veliki broj komunalnih policajaca i kontrolora Bus plusa jutros je bio na dva punkta na Slaviji i Ulici Kralja Milana kod Beograđanke. Oni su zajedničkim snagama kontrolisali da li su putnici validirali karte u autobusu 31, kao i u trolejbusima 19, 21, 22 i 29.

Na snimku koji nam je dostavio jedan od građana vidi se, doduše mutno, da pripadnici komunalne policije privode ženu i ubacuju je svoju službeno vozilo.

"Kada sam došao na Slaviju iznenadio sam se kada sam video veliki broj komunalnih policajaca i kontrolora Bus plusa. Oni su se na Slaviji baš ponašali bahato. Nisu sačekali da svi putnici izađu iz prevoza, već su ulazili i odmah tražili da putnici pokažu svoje karte. Međutim, na narednoj stanici kod Beograđanke u pravcu centra grada iz prevoza su izveli jednu ženu staru 30-ak godina. Ona im je rekla da nema kartu, jer se vozila samo jednu stanicu. Odjednom se oko nje stvorio veliki broj komunalnih policajaca i kontrolora", priča nam jedan od očevidaca i nastavlja:

"Rekla im je: Molim vas, jednu stanicu se vozim. Međutim, oni su tražili dokumenta od nje, a onda su joj zavrnuli ruke iza leđa, na šta su se prolaznici i putnici koji su čekali prevoz pobunili. Oni su je na kraju ubacili u službeno vozilo, dok je ona stalno pitala zašto. Komunalni policajci su zapretili građanima koji su se tu našli da ne snimaju. Jedan je čak ironično poručio: Kada već snimate što ne rekoste da se nasmejem i da se doteram? Jedan od građana im je rekao zašto udarate na žene i zašto ste u službi privatnog sistema Bus plusa, a ne građana? Komunalni policajac mu je dobacio: Beži da i tebe ne privedemo".

Očevidac, koji tvrdi da se stalno vozi ovom trasom, kaže da su kontrolori ranije ponekad znali i da progledaju kroz prste putnicima koji nisu imali karte. Međutim, juče i jutros su se baš bahato i neljubazno ponašali, kaže on, verovatno zato što su dobili pojačanje u vidu komunalne policije, a od nekoliko žena koje nisu uspele da se izvuku su naplatili kaznu na licu mesta.

Nadlanu / izvor: Kurir

Pogledajte još