Srpski štand u Frankfurtu

BEOGRAD, 13. oktobar 2009. (FoNet) - Srbija će i ove godine imati štand na Međunarodnom Sajmu knjiga u Frankfurtu, koji će biti održan od 14. do 18. oktobra, saopštilo je danas Ministarstvo kulture Srbije.

Koordinator nacionalnog štanda Srbije biće književnica Vida Ognjenović, a svoje stvaralaštvo će predstaviti pisci Laslo Vegel, Vladan Matijević i Velimir Ćurguz, koji će, kao direktor Ebart medijske dokumentacije govoriti o dokumentima koji promovišu savremenu srpsku književnost i kulturu.

Posetioci srpskog štanda moći će da se upoznaju sa publikacijom posvećenoj tim piscima, na srpskom i engleskom jezikom, navodi se u saopštenju.

Na frankfurtskom sajmu biće predstavljen i katalog posvećen stvaralaštvu 63 srpska pisca koje je Ministarstvo kulture izdalo u saradnji sa srpskim PEN centrom.

Na štandu srpske književnosti biće predstavljeno i 29 prevoda, do sada objavljenih kroz projekat Ministarstva kulture- prevođenja reprezentativnih dela srpske književnosti u inostranstvu.

U saopštenju se dodaje da će na sajmu biti promovisane i knjige "Fama o biciklistima" Svetislava Basare, "Komo" Srđana Valjarevića i "Hamam Balkanija" Vladislava Bajaca, prevedene na engleski jezik.

Tehnički realizator nastupa Srbije na sajmu u Frankfurtu je Privredna komora Srbije.

Pogledajte još