SEDMORO DECE DRŽAO POD KLJUČEM 14 godina nisu izašli iz stana!

0

Deca dobila psihijatrijski tretman i teško se nose s onim što im je otac uradio. I dalje sva šestorica braće žive u zajedničkom stanu, jedino se sestra, koja je i najstarija, odselila

Sedmero dece Angulo, šest mladića i jedna devojka, živjeli su sa roditeljima u socijalnom stanu na Menhetnu u Njujorku ali u 14 godina nijednom nisu izašli na ulice grada.

Deca i njihova majka bila su zaključana u stanu. Samo je otac, Oskar, imao ključ. Alkoholičar iz Perua, gde ga je njihova majka Suzan upoznala i dovela u SAD, teški je paranoik koji je verovao da će Njujork “kontaminirati” njegovu decu.

Ona nisu išla u školu, časove im je držala majka, ali su o spoljnom svetu najviše učili iz filmova. Samim tim njihova slika sveta bila je potpuno holivudska. Pogledali su više od 5.000 filmova, a svoju stvarnost kreirali su prema omiljenim likovima poput Betmana čiji su kostim napravili od omota žitarica i prostirki za jogu.

I ko zna koliko bi dugo njihova priča ostala unutar četiri zida da jedan od braće nije uspeo da pobegne nakon čega su se i ostali ohrabrili. U jednom takvom izlasku na Petoj aveniji primijetila ih je režiserka Kristal Mosel.

“Svi su imali naočare za sunce i izgledali su kao da su nekakvo pleme, samo ne tamo negde s ivice sveta već sa ulica Menhetna”, ispričala je rediteljka čiji je dokumentarni film o porodici Angulo, “The Wolfpack”, osvojio glavnu nagradu na “Sandens” festivalu prošlog meseca, piše Dejli mejl.

“Iznenađujuće su bistri. Ne znaju nikoga van njihove porodice. Svoju maštu o spoljnom svetu hranili su filmovina Tarantina, Skorsezea i Kristofera Nolana. Braća su najnežnija, najznatiželjnija i najpronicavija bića koja sam ikad upoznala, što znači da je bar nešto u toj porodici dobro urađeno”, rekla je rediteljka.

Deca su ipak dobila psihijatrijski tretman i teško se nose s onim što im je otac uradio. I dalje sva šestorica braće žive u zajedničkom stanu, jedino se sestra, koja je i najstarija, odselila.

Izvor: dnevnik.hr/kurir

Foto: printscreen/youtube

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.