MAŠTOVITI SRPSKI ZATVORENICI: Kriju drogu u ljutim papričicama!

Maštovitst osuđenika zatvora u Srbiji o načinima kako da se domognu narkotika nema granica! Nedavno je u Nišu otkriven novi pokušaj doturanja paketića jednom zatvoreniku, koji je "poklon" sakrio u anus! Njega su tada posetile majka i sestra i donele mu paket. Međutim, kamere za video-nadzor su zabeležile da ga je potom stavio u pantalone. Sumnje stražarske službe bile su opravdane, jer su lekari Kliničkog centra u Nišu iz anusa ovog osuđenika izvadili paketić sa tri tablete, za koje se pretpostavlja da su narkotici

Najčešće se primopredaja droge odvija u "ljubavnim sobama", odnosno prostorijama u kojima osuđenici bez nadzora imaju prava na posete svojih supruga i devojaka. Događa se da droga bude dostavljena tako što osuđenikova supruga paketić pre posete proguta, pa popije velike količine vode, a za vreme posete "izbaci iz organizma".

Ovo je, inače, sedmi otkriveni bizarni pokušaj unošenja droge i drugih zabranjenih sredstava u telesne šupljine za poslednjih šest meseci. Rekorder je jedan osuđenik koji je pre nekoliko meseci pokušao sa sakrije čak 97 nedozvoljenih tableta. Narkotici, ali i mobilni telefoni, u niški zatvor pokušavaju da se unesu i na druge načine.

Početkom marta pripadnici službe za obezbeđenje Kazneno-popravnog zavoda u Nišu protekle sedmice, prilikom pretresa paketa namenjenog jednom osuđeniku, pronašli i zaplenili 20,7 grama čistog heroina! Paket u kojem je bio heroin poslat je iz Novog Pazara a bila je napisana lažna adresa stanovanja pošiljaoca u Nišu. Droga, koja je stigla u paketu sa hranom i garderobom, bila je u poklopcu od tegle sa medom, koji je imao duplo dno. Zanimljivo je bilo i da je zatvorenik, na čije je ime poslat paket iz Niša, kad mu je javljeno da je dobio paket, rekao da ne očekuje nikakvu pošiljku.

Zabeleženi su slučajevi i da su majke svojim sinovima, osuđenicima, pokušale da prošvercuju drogu ili da im u paket "ubace" neki sedativ. Svojevremeno je jedan zatvorenik romske nacionalnosti svojim najbližima sročio pisamce, ali na svom romskom, u kom je zatražio da mu donesu sarme i paprike u paketu, a u njih ubace neku tabletu za smirenje. Naravno, to pismo je obezbeđenju preveo drugi Rom, a zatim je poslato na naznačenu adresu. A kada je ovom zatvoreniku sledeće sedmice došla poseta, odmah im je oduzet paket, sa "bunkerom" u njemu.

Bilo je pokušaja da se narkotici unose i dopreme do zatvorenika u karamelama, sendvičima i bananama, kesama sa grickalicama, cigaretama pa čak i u tubi paste za brijanje, koja se neprimetno otvori sa zadnje strane i ponovo zatvori nakon ubacivanja paketića heroina. Ampule sa psihoaktivnim sredstvima kriju se u teglama džema i ajvara, a svojevremeno je otkriven paket marihuane u koricama knjige.

U niškom zatvoru su svojevremeno pronašli domaće kolačiće u koje su bile zamešene isitnjene tablete "trodona", koje osuđenici ne smeju da poseduju. Zatvorski čuvari su primetili da se svi osuđenici iz jedne sobe ponašaju čudno nakon prijema paketa. Prevaru su otkrili kada su sproveli brzo testiranje na psihoaktivne supstance.

Nadlanu / izvor: Blic

Pogledajte još