Tinejdžerka srpskog porekla ubijena u Australiji

Policiji u Melburnu predao se čovek za koga se sumnja da ima veze sa ubistvom 17-ogodišnje Maše Vukotić, koja je poreklom iz Crne Gore, javljaju australijski mediji.

Maša Vukotić, koju su prijatelji zvali Marsi, ubijena je tokom dana u parku udaljenom svega pet minuta od njenog doma u istočnom delu Melburna, Donkasteru.

Devojka je u trenutku napada džogirala i nosila slušalice, te stoga nije čula ubicu koji joj je prišao sa leđa.

Prolaznik je čuo vriske, i kada je shvatio šta se dešava, pozvao policiju istog trenutka. U momentu kada je hitna pomoć stigla na lice mesta, devojka je još uvek bila živa, ali je ubrzo, usled velike količine izgubljene krvi, preminula.

Kamera u autobusu snimila je muškarca sa plastičnom kesom u rukama, za kojeg se odmah posumnjalo da ima veze za zločinom, što se na kraju ispostavilo kao tačno.

Ubica je identifikovan kao Šon Pirs, sa prebivalištem u zapadnom Melburnu. Po dolasku u policijsku stanicu, smejao se i policajcima pokazao srednji prst.

Inspektor Majkl Hjuz rekao je da je ubica od ranije poznat policiji, i da već ima kriminalni dosije. Pirs ima čak 22 krivične prijave, među kojima su i optužba za silovanje 13-godišnje devojčice i još dve devojke, kao i brojni napadi i pokušaji ubistva. Žrtve njegovih napada uvek su bile žene.

Policija je saopštila da nastavlja istragu, kako bi saznala da li je napad na Vukotićevu bio nasumičan ili planiran.

- Već je napadao devojke ranije. Da li je ovu žrtvu odabrao ili ju je napao slučajno, još uvek ne znamo - izjavio je porparol melburnške policije.

Prijatelji ubijene devojke već dva dana ostavljaju cveće i odaju poslednju poštu Maši Vukotić. Televizijske kamere snimile su njenog dečka Tima Drejpera, koji je sedeo, držeći glavu u rukama.

"Uvek ću biti sa tobom i ti to znaš. Volim te draga moja, i uvek ću te pamtiti. U mom srcu ćeš zauzimati posebnu mesto. Počivaj u miru ljubavi. Voli te Tim", glasila je poruka koju je Mašin dečko ostavio.

Maša Vukotić bila je učenica devojačkog koledža Kenterberi i uskoro je trebala da polaže maturu, a kako navode mediji, reč je o devojci "iz familije srpskog porekla koja se doselila iz Crne Gore".

Nadlanu / Izvor: blic

Pogledajte još