Užasi modernog doba: Telefoni su sve pametniji, a mi sve gluplji!

Vrlo lako je zaboraviti sve stvari koje telefoni rade za nas svakodnevno.

1. Brojevi telefona

Ovo je najočigledniji primer. Ranije smo bili u stanju da izrecitujemo brojeve članova porodice i najboljih prijatelja, a sada se redovno okrećemo smarfonu kako bi došli do te informacije.

2. Rođendani

Zahvaljujući Fejsbuku više ne moramo da pogađamo, a ni da pamtimo, nečiji datum rođendana. Sve što je potrebno jeste da otvorimo ovu društvenu mrežu i pred nama će se pojaviti spisak rođendana svih naših prijatelja. I ne samo to, Fejsbuk će nam poslati i obaveštenje, za slučaj da nas taj dan mrzi a proveravamo.

3. Matematika

Svi se sećamo profesora koji su nam govorili da nećemo uvek moći da uz sebe imamo digitron. O kako su pogrešili. Međutim, činjenica da u svakom trenutku na raspolaganju imamo digitron, dovela je do toga da sami vrlo teško možemo da sprovedemo bilo kakvu složeniju matematičku operaciju.

4. Snalaženje u prostoru

Ako nas neko pozove da se nađemo u kafiću ili baru u delu grada koji ne poznajemo istog trenutka ćemo posegnuti za mobilnim telefonom kako bismo dobili uputstva kako da do tamo stignemo. I ne samo to, pored mape, današnje aplikacije će nam takođe reći kojim gradskim prevozom ćemo do tamo najbolje stići.

5. Provera pisanja

Opcija za završavanje rečenica skoro da je potpuno preuzela naše poruke i mejlove. Više se ni ne trudimo da proverimo šta smo napisali i da li je to gramatički ispravno pošto znamo da će to telefon učiniti umesto nas.

Nadlanu / izvor: huffington post, 24sata

Foto: yayimages

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.