Devojčica koja će vam istopiti srce: Amputirali su joj nogu, ali ona i dalje pleše!

Alisa Deizmor iz Jute ima samo osam godina i ostala je bez noge, ali ne odustaje od svojih snova. Ona i dalje pleše…

Alisa se prošlog maja igrala sa sestrom i drugom decom u dvorištu. U jednom trenutku došao je kamion za smeće i prešao joj preko desnog stopala. Alisa je odmah odvezena u bolnicu, ali morali su da joj apmutiraju nogu.

“Ona nije mogla da razume zašto lekari ne mogu da joj ponovo spoje stopalo, da bi mogla ponovo da pleše. Tada mi je bilo jako teško. Još uvek plačem kada se setim tog razgovora”, kaže njena majka Heder.

Alisin otav Filip, za to vreme, radio je u drugoj državi. Čim je čuo šta se dogodilo, seo je u kola i vozio 15 sati do ćerke.

“Ona najviše na svetu voli balet i najteže mi je bilo jer sam mislio da ona neće moći više da pleše. Zato sam kod kuće napravio plesni studio za nju i njene sestre”, kaže Filip.

Meštani mesta iz kog je Alisa su im maksimalno pomogli. Prikupili su novac da pomognu lečenje Alise i da se napravi studio.

“Prosto nisam želela da odustanem. Ples je nešto što najviše volim još od svoje četvrte godine. Nema deo noge, ali to ne može da me zaustavi. Još uvek želim da plešem”, rekla je Alisa koja je u februaru ove godine nastupila na baletskom takmičenju.

“Za mene je bilo jako teško to što sam izgubila nogu, jer jako volim da plešem i jako volim muziku. Ali svi koji me poznaju, moji prijatelji, moja porodica i moji učitelji u školi pružili su mi podršku i pomogli mi. Danas ponovo mogu da plešem”, kaže ova hrabra devojčica.

Nadlanu / izvor: B92

Pogledajte još