Pazite čime lečite dete: Devojčica popila sirup protiv kašlja i umrla!

0

Prema izveštaju posle izvršene obdukcije lekari su potvrdili da je četvorogodišnja Deniz umrla od trovanja lekovima

Posle više od dva meseca od iznenadne smrti jedne četverogodišnje devojčice iz Klosterojburga (Klosterneuburg), donjeaustrijskog grada nedaleko do Beča, konačno su objavljeni su rezultati obdukcije.

Prema izveštaju četvorogodišnja Deniz (Denise) je umrla zbog trovanja lekovima. Kobne noći, majka je devojčici pre spavanja dala sirup za kašalj. Međutim majka je ujutro zatekla mrtvo dete. Odmah je naređena obdukcija, da bi se utvrdio uzrok smrti. Već tad se pretpostavljalo da je Denizinu smrt prouzrokovano medikament.

Da podsetimo u Austriji je u februaru još jedna devojčica preminula pošto je popila sirup za kašalj. Pia (4) iz donjoaustrijskog mesta Kricendorf (Kritzendorf ) u blizini Beča popila sirup protiv kašlja “kodipertusin“ (codipertussin), piše danas austrijski Hojte. Vlasti su naredile obdukciju tela devojčice, a u istragu se uključilo i Državno tužilaštvo,

Devojčica Pia i njena sestra bliznakinja su sredinom januara dobile jak kašalj. Majka ih je odvela kod lekara, a nakon pregleda doktorka opšte prakse im je prepisala sirup. Uveče pre spavanja, majka je ćerkama dala sirup i obe su zaspale. Međutim, četvorogodišnja Pia se narednog jutra nije probudila.

Čim je primetila da ćerka ne daje znake života, majka je zgrabila njeno beživotno telo i odmah otišla u bolnicu. Međutim, maloj Piji nije bilo pomoći i lekari su mogli samo da konstatuju smrt.

Nadlanu / izvor: Kurir

Foto: yayimages.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.