KAD SE UDRUŽE TATA I SIN: Zafir i Vasil spremaju veče za sladokusce

Koncert pun sećanja, uspomena i emocija jednog doajena koji traje i u svojim sedamdesetim i jednog vrsnog umetnika koji nastavlja dinastiju Hadžimanov zakazan je za 16. Maj u Mikser hausu.

Zafir Hadžimanov je čovek koji duže od pola veka neguje i poklanja dobru muziku, poeziju, glumu i pesmu ljudima širom sveta, od Beograda do Bostona i Moskve, od Skoplja do Sidneja i Pariza.

Sam, ili u tandemu sa svojom suprugom Senkom Veletanlić izveo je stotine koncertnih i TV nastupa, snimio desetine albuma i osvojio iskreno oduševljenje i aplauze publike, kao i brojna stručna priznanja.

U pozorištu i na filmu odigrao je nekoliko nezaboravnih uloga i ostvario ogroman uspeh i priznanja za svoje uloge Tevija u mjuziklu „Violinista na krovu“ i Žan Val Žana u mjuziklu „Jadnici“, a autor je i prvog makedonskog mjuzikla „Halo buđenje“. Ima nekoliko knjiga poezije i proze i dobitnik je povelje „Stražilovo“ za knjigu stihova „Pas pevačica“.

Takođe, počasni je Ambasador kulture Republike Makedonije, u Republici Srbiji i kompozitor velikog broja pesama koje je, izmedju ostalih, stvarao i na stihove vrhunskih srpskih pesnika.

Vasil Hadžimanov, sin Zafira i Senke i naslednik njihovog muzičkog dara i umeća je naš najuspešniji fusion jazz autor i klavirista srednje generacije. On sa svojim bendom, ali i sa mnogim drugim saradnicima i kolegama, koracima od sedam milja, osvaja evropsku i svetsku jazz scenu.

Potpuno autorski i majstorski čuva i izvodi specifične ritmove i melos Balkana u pravom džez stilu i maniru..

Foto: M. Josipović