NOVI MAČO HIT: Srbi i Hrvati opet ratuju, ali ovog puta kobajagi (FOTO)

Pretežno Srbi i Hrvati, uz po nekog Slovenca i Bosanca, podeljeni u dve grupe, vodili su pravi rat proteklog vikenda u Spačvanskoj šumi u Slavoniji.

Više fotografija možete videti OVDE

Tačnije, najbolji opis bi bio da su se “igrali rata”, pošto se nisu stvarno ubijali, već su se takmičili u igri Airsoft. Međutim, u pitanju je zaista ozbiljna vojna simulacija u kojoj je, sa svih strana, bilo i onih koji su učestvovali u ratovima devedesetih.

- U Hrvatskoj ekipi ima ljudi koji su tada pilotirali na helikopterima i migovima, to jest visokih oficira danas. Među nama ima onih koje je zadesila Oluja, pa danas žive u Beogradu. Na obe strane ima aktivnih policajaca i vojnika - kaže Marko Milošević, jedan od takmičara iz beogradskog Airsoft tima BRAT, i ističe kako su Hrvati veoma ljubazni domaćini:

- Redovno popijemo po koje Ožujsko ili Pan pivo kad se vidimo. A posle par piva, zajedno zapevamo i neku pesmu iz Ex Yu. Svi sedimo za istim stolom i znamo da je "onaj" rat bio velika glupost "nametnut od zapadnih sila da nas izlome u sitne komade i danas nam rade šta hoće ". To je najčešća rečenica koja se čuje kao razlog ratovanja, sa obe strane. I na kraju igre svi u velikom vojničkom šatoru jedemo fenomenalni čobanjac i uz smeh prepričavamo kako je ko koga "roknuo" - priča Milošević.

A između piva i pesama, ratuju. Ova igra najviše podseća na Paintballl, samo su puške malo vernije originalima. Upravo zato i meci, to jest plastične kuglice, nemaju boju i više bole, a takmičari se ponašaju kao pravi vojnici. Igra traje 30 sati bez prekida i timovi imaju više zadataka, koji su verni misijama pravih vojnika.

- Jedna frakcija se nalazi na jednom delu terena u šumi i tu pravi svoju bazu, a druga na drugom kraju terena. U bazama se prespava, a onda se ujutru ide na brifing, na kome se dobijaju zadaci. Neki od zadataka su da napravite “Machine gun” gnezdo, da osvojite i sačuvate od neprijatelja izvor vode ili da locirate satelitsku antenu CC (communication center ). Postoje i noćni zadaci. U njima treba da otkrijete gde se nalazi neprijateljska baza i da postavite svoje zastavice u nju - objašnjava Milošević.

Milošević naglašava da Airsoft kao sport uopšte nije opasan, ako se pridržava pravila to jest ako se sve vreme koristi zaštitna oprema.

dum
Nadlanu

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.