Danas pljuskovi i grmljavina, ali nas od utorka očekuje PAKAO!

Posle podne i uveče očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje, najpre na severozapadu zemlje.

Jutarnja temperatura će se kretati od sedam na jugoistoku do 14 stepeni Celzijusovih na severozapadu, a najviša dnevna od 15 do 20 stepeni. Duvaće slab do umeren vetar.

U Beogradu će vreme biti umereno do znatno oblačno i malo svežije, povremeno s kišom i kratkotrajnim pljuskovima. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna oko 18 stepeni. Posle podne i uveče očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje.

U Srbiji će u nedelju preovlađivati sunčano, a u ponedeljak promenljivo oblačno i toplo vreme, ponegde s kratkotrajnom kišom. U utorak i sredu biće sunčano i veoma toplo s maksimalnom temperaturom u većini mesta oko 30 stepeni, zatim promenljivo i svežije povremeno s kišom i grmljavinama.

U Beogradu će u nedelju biti pretežno sunčano, u ponedeljak promenljivo oblačno i toplo uz mogućnost kratkotrajne kiše, a u utorak i sredu sunčano i veoma toplo sa maksimalnom temperaturom oko 30 stepeni. Zatim će biti promenljivo i svežije, povremeno s kišom i grmljavinama.

Pogoršanje biometeoroloških prilika usloviće tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Preporučuje se pridržavanje saveta lekara, naročito astmatičarima i srčanim bolesnicima i smanjenje aktivnosti. Najizraženije meteoropatske reakcije mogu biti nervoza, glavobolja i pospanost.

Nadlanu / izvor: B92