Porazi selekcija Srbije u četvrtom kolu EP

NOVI SAD, 25. oktobra 2009. (Beta) - Sve tri ekipe Srbije poražene su u mečevima četvrtog kola Evropskog prvenstva u šahu, koje se igra u Novom Sadu.

Muška reprezentacija izgubila je sa 1:3 derbi sa Gruzijom pošto su predaju potpisali Bojan Vučković i Miloš Perunović, a remizirali Ivan Ivanišević i Robert Markuš. Odlukom selektora Branka Damljanovića večeras se odmarao Dragan Šolak.

B ekipa Srbije, takođe sa 1:3, poražena je od Jermenije - izgubili su Nikola Sedlak i Miloš Roganović, remizirali su Igor Miladinović i Slaviša Brenjo, a u postavi nije bio Dejan Pikula.

Na tabeli vode Gruzija i Azerbejdžan sa po osam meč bodova i po 10,5 osvojenih poena. A ekipa Srbije sada je sedma, u grupi timova sa šest meč bodova, dok je B ekipa 17. ugrupi timova sa četiri meč boda.

Ženska reprezentacija Srbije izgubila je sa 0,5:3,5 od Poljske. Jedini remi izborila je Nataša Bojković, dok su poražene Alisa Marić, Irina Čoluškina i Marija Rakić, koja je u postavi zamenila Anđeliju Stojanović.

Na tabeli vodi Gruzija sa 8 (11,5), ispred Azebejdžana sa 7 (10), dok je Srbija na 15. mestu sa učinkom 4 (7,5).

Sutra od 15 sati u velikoj sali SPENS-a igraju se mečevi petog kola, a parovi će biti poznati kasnije večeras posle završteka svih mečeva s obzirom na to da se na oba turnira igra devet kola po Švajcarskom sistemu.

Pogledajte još