Vama će biti SMEŠNO, ali njoj NIJE: Evo zašto više ne jedem pasulj

Jednog dana upoznala sam jednog divnog gospodina i zaljubila se. Kada je postalo jasno da ćemo se uzeti, odlučila sam da prestanem da jedem pasulj.

Nekoliko meseci kasnije, na moj rođendan, pokvario mi se auto dok sam se vraćala kuci s posla. S obzirom da smo živeli na selu, pozvala sam muža i rekla mu da ću kasniti, jer sam morala da pešačim kući. Idući tako, uz put sam naišla na jednu malu kafanicu iz koje se širio neodoljiv miris pasulja i ja jednostavno nisam mogla da odolim.

Pošto sam imala pred sobom da prepešačim još nekoliko kilometara, pretpostavila sam da ću se putem osloboditi svih nuspojava dok ne stignem kuci. Ušla sam u kafanu i za čas posla sam "sredila" tri porcije pasulja. Kada sam nastavila da pešačim, potrudila sam se da oslobodim sav gas. Kada sam stigla, moj muž je bio radostan sto me vidi i veselo je rekao:

- "Draga, imam iznenađenje za veceru!"

Zatim mi je stavio povez preko očiju i odveo me do stolice za stolom za večeravanje. Sela sam, i baš kad je hteo da mi skine povez, zazvonio je telefon.

Naterao me je da mu obećam da necu dirati povez dok se ne vrati, i otišao da se javi. Pasulj koji sam pojela je još uvek radio svoje i pritisak je postao nepodnošljiv, tako da sam iskoristila priliku dok se moj muž ne vrati, nagla se na jednu stranu i 'pustila' jedan. Ne samo da je bio glasan, nego je i smrdeo kao kada kamion s đubrivom, prolazeći pored pilane, pregazi tvora.

Uzela sam salvetu s krila i žustro oduvala smrad. Zatim sam se nagla na drugu stranu i odvalila jos tri. Smrad je bio gori od kuvanja kupusa. Naćulivši uši na telefonski razgovor u susednoj sobi, nastavila sam ovako da nižem narednih nekoliko minuta. Zadovoljstvo je bilo neopisivo. Kada je pozdravljanje preko telefona označilo kraj moje slobode, učinila sam jos nekoliko brzih kružnih pokreta salvetom da razduvam sve, vratila salvetu na krilo i uz osećaj zadovoljstva i olakšanja, spustila ruke na krilo.

Lice mi je sigurno odavalo najneviniji moguć izraz kada se moj muž vratio i izvinuo sto se tako dugo zadržao. Pitao me jesam li virila a ja sam ga uverila da nisam. U tom trenutku, skinuo mi je povez i dvanaest gostiju koji su sedeli za stolom u glas je uzviknulo:

- "Srecan rođendaaan!" i ja sam htela da propadnem u zemlju...

Pogledajte još