ZAJEČAR: Policajac oteo devojku i pretio joj ubistvom

Službenik zaječarske policije Miloš Jović (23) uhapšen je pod sumnjom da je počinio prinudu. On se tereti da je I. B. (21) iz Beograda na silu ugurao u svoj automobil i pretio joj ubistvom, a devojka se spasla tako što je iskočila iz kola u pokretu.

Kako saznajemo, Jović se s mladom Beograđankom upoznao preksinoć u zaječarskoj diskoteci „54“, na izlazu iz grada prema Negotinu.

- I. B. je došla u Zaječar kod rođaka i s društvom je provela veče u diskoteci. Miloš je došao sa svojim prijateljima, ali je u toku večeri upoznao društvo u kojem je bila I. B. Prvo je stupio u kontakt s njenom drugaricom, a pošto ona nije bila zainteresovana, prešao je na I. B. - objašnjava izvor Kurira iz istrage.

Beograđanka je razgovarala s njim, a njegove nasrtaje shvatila je kao šalu.
- Međutim, kad su pošli iz kafića, Jović je na silu počeo da je vuče ka svom automobilu. Pre nego što je neko mogao da joj pomogne, Jović ju je ugurao u svoj „folksvagen polo“ i krenuo. Devojka je negodovala i tražila da izađe iz automobila, ali je Miloš dao gas. U toku vožnje počeo je da joj preti hapšenjem i pokazao joj službenu legitimaciju. Žrtva je bila uporna i zahtevala da zaustavi kola da bi izašla - navodi naš sagovornik.

Nakon njenog negodovanja Jović je postao još drskiji i počeo je sa opasnim pretnjama.
- Rekao joj je da će je oteti i ubiti, i to ne samo nju već da će joj pobiti i roditelje. Ona je, preplašena nasmrt, u tom trenutku naglo otvorila vrata i iskočila iz kola u pokretu. Pala je na put i zadobila ogrebotine po celom telu, ali, srećom, nije ozbiljnije povređena. Nasilnik je pobegao, a I. B. je posle ukazane medicinske pomoći prijavila slučaj policiji i policajac je ubrzo uhapšen - kaže izvor Kurira.

Radi na dokumentima

Kako saznajemo, Jović je radio tri godine kao policijski službenik na izdavanju ličnih karata i vozačkih dozvola u Boljevcu.

Do sada je imao sitnije ispade poput hvalisanja i bahatog ponašanja, ali krivična dela nije činio.

SUSPENDOVAN S POSLA

U zaječarskoj policiji osuđuju ono što je učinio njihov službenik.
- Niko ne sme da narušava ugled službe. Mi smo ovde da pomažemo ljudima i štitimo ih, a ne da ih maltretiramo. Toga moraju da se pridržavaju svi u ovoj ustanovi, od portira do načelnika. Starešina je odmah dao nalog za disciplinski postupak i suspenziju Jovića jer je izneverio poverenje u službi. Dobro je da je devojka uprkos svemu imala poverenje u policiju i prijavila slučaj. On će najverovatnije posle disciplinskog postupka biti isključen s posla, jer takvima nema mesta u našim redovima, a sledi mu i krivična odgovornost -kažu u Policijskoj upravi Zaječar.

Pogledajte još