ZAJEČAR: Policajac oteo devojku i pretio joj ubistvom

0

Miloš Jović (23) iz Boljevca na silu ugurao I. B. (21) iz Beograda u svoj automobil. Ona se spasla iskakanjem iz kola u pokretu, nakon čega ga je prijavila policiji

Službenik zaječarske policije Miloš Jović (23) uhapšen je pod sumnjom da je počinio prinudu. On se tereti da je I. B. (21) iz Beograda na silu ugurao u svoj automobil i pretio joj ubistvom, a devojka se spasla tako što je iskočila iz kola u pokretu.

Kako saznajemo, Jović se s mladom Beograđankom upoznao preksinoć u zaječarskoj diskoteci „54“, na izlazu iz grada prema Negotinu.

– I. B. je došla u Zaječar kod rođaka i s društvom je provela veče u diskoteci. Miloš je došao sa svojim prijateljima, ali je u toku večeri upoznao društvo u kojem je bila I. B. Prvo je stupio u kontakt s njenom drugaricom, a pošto ona nije bila zainteresovana, prešao je na I. B. – objašnjava izvor Kurira iz istrage.

Beograđanka je razgovarala s njim, a njegove nasrtaje shvatila je kao šalu.
– Međutim, kad su pošli iz kafića, Jović je na silu počeo da je vuče ka svom automobilu. Pre nego što je neko mogao da joj pomogne, Jović ju je ugurao u svoj „folksvagen polo“ i krenuo. Devojka je negodovala i tražila da izađe iz automobila, ali je Miloš dao gas. U toku vožnje počeo je da joj preti hapšenjem i pokazao joj službenu legitimaciju. Žrtva je bila uporna i zahtevala da zaustavi kola da bi izašla – navodi naš sagovornik.

Nakon njenog negodovanja Jović je postao još drskiji i počeo je sa opasnim pretnjama.
– Rekao joj je da će je oteti i ubiti, i to ne samo nju već da će joj pobiti i roditelje. Ona je, preplašena nasmrt, u tom trenutku naglo otvorila vrata i iskočila iz kola u pokretu. Pala je na put i zadobila ogrebotine po celom telu, ali, srećom, nije ozbiljnije povređena. Nasilnik je pobegao, a I. B. je posle ukazane medicinske pomoći prijavila slučaj policiji i policajac je ubrzo uhapšen – kaže izvor Kurira.

Radi na dokumentima

Kako saznajemo, Jović je radio tri godine kao policijski službenik na izdavanju ličnih karata i vozačkih dozvola u Boljevcu.

Do sada je imao sitnije ispade poput hvalisanja i bahatog ponašanja, ali krivična dela nije činio.

SUSPENDOVAN S POSLA

U zaječarskoj policiji osuđuju ono što je učinio njihov službenik.
– Niko ne sme da narušava ugled službe. Mi smo ovde da pomažemo ljudima i štitimo ih, a ne da ih maltretiramo. Toga moraju da se pridržavaju svi u ovoj ustanovi, od portira do načelnika. Starešina je odmah dao nalog za disciplinski postupak i suspenziju Jovića jer je izneverio poverenje u službi. Dobro je da je devojka uprkos svemu imala poverenje u policiju i prijavila slučaj. On će najverovatnije posle disciplinskog postupka biti isključen s posla, jer takvima nema mesta u našim redovima, a sledi mu i krivična odgovornost -kažu u Policijskoj upravi Zaječar.

Foto: yayimages.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.