TUŽNA PRIČA O KULTNOJ SERIJI: Svi glavni glumci “Pozorišta u kući” su nas napustili

1

Prva je preminula 1987. Olga Stanisavljević.

Malo je TV serija koje su dostigle popularnost originalnog “Pozorišta u kući”. Tokom 12 godina emitovanja (1972-1984) nije bilo Jugoslovena koji nije znao za Rodoljuba-Rođu Petrovića i dešavanja u njegovoj familiji.

Reprize serije na RTS-u i danas su veoma gledane. Svi se lako indentifikuju s glavnim likovima iz serije, neponovljivim Đuzom Stojiljkovićem u ulozi Rođe Petrovića, Stanislavom Pešić kao Olgom Petrović, Dragutinom-Gutom Dobričaninom kao Vasom S. Tajčićem, Olgom Ivanović kao Snežanom Nikolajević, Batom Paskaljevićem kao Mungosom…

Izuzev Ljiljane Lašić, svi glavni glumci iz serije nisu više među živima. Prva je preminula 1987. Olga Stanisavljević, koja je u seriji tumačila ulogu Rajke Mungos. Naredne godine zauvek je otišao Dragutin Dobričanin. U novembru 1997. Preminula je i predivna Stanislava-Staša Pešić, a četiri godine kasnije i neponovljiva Olga Ivanović. Početkom 2004. Napustio nas je Mihajlo Bata Paskaljević, da bi knjigu smrti “Pozorišta u kući” zatvorio u junu ove godine Vlastimir Đuza Stojiljković.

B.J

Foto: Printscreen

1 komentar

  1. Ana says

    To su glumci. Predivna serija. Neponovljiva, najbolja.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.