Stevanoviću smeta klizav teren

BEOGRAD, 1. novembra 2009. (Beta) - Trener Partizana Goran Stevanović rekao je da je zadovoljan pobedom od 3:1 nad Napretkom u 10. kolu prvenstva, ali je istakao da se njegovi fudbaleri nedopustivo "klizaju" tokom utakmice.

"Počela je nervoza da me hvata kada sam video kako se tri-četiri igrača klizaju. To je nedopustivo za profesionalce. Pošto se (Nikola) Vujović nekoliko puta klizao, bio sam iziritiran pa sam ga izveo. Jednostavno, nije dobro ušao u utakmicu", rekao je Stevanović.

Trener šampiona Srbije izveo je Vujovića nepunih pola sata pošto ga je uveo u igru. Novinarima je kazao da u tome nije bilo "ništa maligno".

"Bilo je neverovatno puno klizanja, kao na rolšuama da smo bili. Taj deo profesionalizma moramo da povećamo", dodao je on.

Igrom i pobedom od 3:1 uglavnom je bio zadovoljan. Partizan je za dva minuta u drugom poluvremenu dao dva gola, a Napredak je uspeo da smanji na 2:1.

"Nepotrebno nas je uhvatila nervoza kod 2:0. Pokušavali smo da umirimo igru, umesto da dotučemo protivnika. Prepustili smo im inicijativu i dovukli ih na svoju polovinu. Mislim da smo zasluženo pobedili", rekao je Stevanović.

U protokolu za utakmicu nije bilo najboljeg Partizanovog igrača Almanija Moreire.

"On je bio u svlačionici. Prijateljski smo razgovarali. Trenutno nije u dobroj formi, već dve-tri utakmice je ispod svog nivoa. Hteli smo to da podignemo treninzima i dali smo mu sedam dana da se sredi. Mislim da mu je ova pauza dobro došla. Biće u kombinaciji za Briž", rekao je Stevanović.

Fudbaler Partizana Kleo povređen je u današnjoj prvenstvenoj utakmici protiv Napretka i neizvestan je njegov nastup protiv Briža, u četvrtak u Ligi Evropa.

"Kleo je dobio jači udarac i pod znakom pitanja je njegov nastup u četvrtak (protiv Briža u Beogradu). To je veliki hendikep za nas. Kleo je u dobrom momentu forme i velika je šteta ako ne bude mogao da igra", rekao je trener Partizana Goran Stevanović.

Zvanični trener Napretka Jovica Škoro imao je velikih primedbi na suđenje.

"Došli smo da odigramo kvalitetnu utakmicu i mislim da smo uspeli u tome svih 90 minuta. Imam velike primedbe na suđenje. Sudija je imao drugi kriterijum u dva poluvremena. Kod prvog kola Partizana bio je faul za nas. U poslednjih 15 minuta smo imali pritisak i kontrolu, ali je onda sudija pustio ofsajd od tri metra, to ubija ekipu", rekao je Škoro.

Pogledajte još