fbpx

OSTAVIO ME JE SAT VREMENA PRE VENČANJA: Iskrena ispovest ostavljene devojke

Kanađanka Sindi Mejsonov (29) podelila je sa britanskim Gardijanom svoje najneprijatnije životno iskustvo. Pre nekoliko godina, njen verenik ostavio ju je bukvalno sat vremena pre venčanja.

''Bilo je već poslepodne i sestra mi je pomagala da obučem venčanicu. Pitala da li sam nervozna. Iskreno, nisam bila. Ostalo je sat vremena do venčanja o kojem sam oduvek sanjala: na havajskoj plaži s muškarcem koji mi je bio najbolji prijatelj. Odmahnula sam glavom, a sećam se sestrinog odgovora: "Pa zašto bi i bila nervozna? On je tako divan tip". Mnogo mi je puta to od tada palo na pamet. Znala sam da se rasplačem, ali danas mi je to gotovo smešno", započinje svoju ispovest Sindi.

"Verenika sam upoznala dve godine pre nesuđenog venčanja na bejzbol utakmici. Bio je visok i zgodan. Živela sam u Torontu, on je bio dva sata vožnje dalje, na severu Ontarija, počeli smo da izlazimo. Odvezla bih se do njega svaki vikend. Zaljubili smo se jedno u drugo. Kada me šest meseci kasnije zaprosio - na plaži dok smo gledali izlazak sunca, nije mi se činilo da se žurimo. Imala sam 23 godine i osećala se kao da mi se ceo život posložio. Ljudi su nam govorili kako smo sjajan par. Oboje smo bili aktivni i ambiciozni, a on se dobro slagao sa mojom porodicom. Pripremali smo venčanje, a usput smo zajedno kupili i kuću. Naravno, tu i tamo bismo se i posvađali, ali koji par nema nesuglasica?"

"Odlučili smo da će venčanje biti na Havajima. On je sve vreme bio uključen u organizaciju svega. Na sam dan venčanja bila sam jako ushićena. Ujutro sam otišla na trčanje i sećam se da sam samoj sebi rekla da moram uživati u svemu. Odseli smo u hotelu sa pogledom na plažu na kojoj je trebalo da se održi ceremonija, a ja sam kroz prozor posmatrala kako teku pripreme. Možda zato i nisam bila nervozna dok sam oblačila venčanicu. Možda me zato zateklo ono što se dogodilo sledeće", nastavlja Sindi.

"Ušao je u sobu i rekao da moramo da razgovaramo nasamo. Plakao je. Ja sam mislila da su ga obuzele emocije zbog velikog dana. Ali onda je rekao o čemu je reč. 'Mislim da ja to ne mogu'. Nisam mogla da shvatim, pitala sam ga da li se šali. Odmahnuo je glavom, a ja sam ostala da stojim, veo mi je već bio pričvršćen za kosu ... Taj čovek koji je trebalo da bude ljubav mog života upravo mi je rekao da otkazuje venčanje manje od sat vremena pre nego što je trebalo zajedno da se pojavimo na plaži. Čak ga nisam ni pitala zašto. Samo sam mu rekla da ode. Hotelska soba odjednom se učinila tako malenom", opisuje Sindi.

"Moja sestra i kuma su krenule za njim, ali on im je zbrisao. Nije se čak ni organizatorima javio. Morala sam kroz prozor da gledam sestru kako odlazi na plažu i govori svima šta se dogodilo", priseća se Sindi i dodaje da je ubrzo primetila kako je njen nesuđeni suprug, dok je ona ujutro trčala, već sve svoje stvari povadio iz ormara i spakovao ih. "Zapravo me ostavio. Srce mi je bilo slomljeno. Bila sam ponižena, uništena ", kaže.

"Morala sam negde da pobegnem pa sam otišla u šetnju plažom. Pola sata kasnije nazvala sam ga. Rekao je samo da je poslušao svoj osećaj. I to je to. Pojma nemam kako sam preživela sledeću noć. Bio je to šok. Otišla sam na večeru, ali nisam mogla da jedem. Sestra mi je dala pilule za spavanje, ali probudila sam se već u 4 ujutro. Grozno je bilo iznova se prisećati svega", kaže Sindi.

"Najgore je bilo što je on ostatak nedelje ostao na ostrvu. Bili smo u istom resortu. Videla sam ga na parkingu dva dana posle i viknula mu da je kukavica. Bila sam jako ljuta. Ostatak vremena sam pokušala da popunim aktivnostima kako ne bih mislila o svemu što se dogodilo. Cilj mi je bio da se umorim u meri da se uveče samo srušim u krevet i zaspim. Ali kada sam se vratila u Kanadu, sustigla me stvarnost. Morala sam opet da se vratim kod roditelja, osećala sam se kao da sam se vratila u tinejdžerske dane", govori Sndi.

'Nekoliko nedelja posle našla sam se s nesuđenim mužem i on je predložio da opet budemo zajedno, ali da ne ulazimo u brak. Jako me iznenadio. Rekao je da je venčanje otkazao jer nije hteo decu, a ja jesam, ali nikada nije objasnio zašto mu je to odjednom postao nepremostiv problem baš na dan venčanja. S vremenom se više nismo čuli. A sada, šest godina posle, imam novog dečka. Sve što je bilo dogodilo se dovoljno davno pa više ne boli tako jako. Dečku sam nedavno ispričala što mi se dogodilo i shvatila sam da je zapravo reč o sjajnoj anegdoti. Čak mogu i da joj se smejem... ", zaključuje svoju ispovest Sindi.

Nadlanu / izvor: The Guardian

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.