„MONTI PAJTON I SVETI GRAL“ U BIOSKOPIMA CINEPLEXX

0

Povodom obeležavanja jubileja, 40 godina od kada je izašao u bioskope, film „Monti Pajton i Sveti gral“ biće specijalno prikazan u bioskopima Cineplexx UŠĆE Shopping Center i Kragujevac Plaza u sredu, 14. oktobra, sa početkom u 20:15 časova.

Pajtonovci ponovo na velikom platnu!

Film iz 1975. godine, prema rečima kritičara, predstavlja jednu od nasmešnijih komedija svih vremena, koja je kasnije uticala na dalji razvoj ovog žanra. Komedija o vitezovima u potrazi za Svetim gralom nastala iz pera vitezova britanskog humora sedamdesetih, čuvenih Pajtonovaca: Džona Klisa, Terija Gilijama, Erika Idla, Grejama Čepmena, Terija Džonsa i Majkla Palina. Film je utemeljen na legendi o kralju Arthuru i njegovom traženju Svetog grala.

Montipajtonovci su uspeli da u devedeset minuta filma elegantno i sa lakoćom uklope ceo jedan svet iz mašte, legende, istorije, sadašnjosti i svog neiscrpnog trezora satiričnog humora. Snimljen pre toliko godina, ovaj film je i dalje apsolutno neprikosnoven, i napravio je od sebe takav kult da nijedno moderno ostvarenje iz ovog žanra ne može da se poredi sa specifičnim britanskim humorom.

Karte za film „Monti Pajton i Sveti gral“ su već u prodaji na blagajnama bioskopa Cineplexx, a više informacija možete pronaći na sajtu www.cineplexx.rs.

Pogledajte trejler filma:

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.