GLUMAČKA BOEMIJA: Kako je Taško Načić pekao palačinke u dva ujutro

Čuvena naša glumica, novosadska diva Mira Banjac drugovala je skoro tri decenije s kolegama iz Ateljea 212 s kojima je činila najbolju glumačku reprezentaciju koju je naš teatar imao i koji će, kako stvari stoje, imati.

Pre nekoliko meseci, dok smo se družili na Palićkom filmskom festivalu, Mira mi je otkrila jednu sočnu epizodu iz najblistavijeg vremena Ateljea.

- Jednu noć smo dobro zaglavili u bifeu Ateljea. Društvo je dosta popilo, a kad su nas oko dva izbacili na ulicu, nama se nije išlo kući. “Hajmo kod mene. Sad ću da probudim ženu da nam pravi palačinke”, rekao je Taško Načić rešen da se naše druženje ne prekida. “Ma nemoj Tale, gde ćeš zbog nas da budiš porodicu”, pokušavali smo da ga Milutin Butković, Aljoša Vučković, Gaga Nikolić i ja nagovorimo da odustane od namere da svi đuture idemo kod njega. Samo je Zoran Radmilović stajao po strani. Natezanje je trajalo nekoliko minuta. “E meni se baš jedu palačinke”, rekao je Zoran i tako prekinuo raspravu. Ušli smo u Taletov stan na vrhovima prstiju. Probudio je ženu, dok smo mi posedali za kuhunjskim stolom. I stvarno, žena je bez reči napekla nama palačinke. Taško je mutio, ona pekla. Pozdravila se s nama i vratila u krevet. “Tale, ko bi rekao da si takav autoritet”, zadirkivao ga je Butković s kojim je Taško bio veliki prijatelj - otkrila mi je Mira Banjac.

B. Jakić

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.