Đoković i Troicki odigrali meč u Banjaluci

BANJALUKA, 30. novembra 2009. (Beta) - Srpski teniseri Novak Đoković i Viktor Troicki odigrali su u Banjaluci egzibicioni meč, čiji je prihod od prodatih ulaznica namenjen zu humanitarne svrhe.

Pre početka meča Đoković i Troicki su zajedno sa direktorom m:tel-a BiH Predragom Ćulibrkom uručili ček od 34.000 konvertibilnih maraka (oko 17.000 evra) za izgradnju igrališta za decu sa invaliditetom koja borave u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Banjaluci.

Meč, u kojem su se dvojica tenisera više zabavljali nego igrali tenis, prekidan je u više navrata kada su deca sa tribina ulazila na teren da uzmu autograme ili se slikaju sa reprezentativcima Srbije.

Đoković je prethodno na konferenciji za novinare ocenio da nije očekivao da će njegov dolazak u Banjaluku izazvati toliko interesovanje, izražavajući nadu da će i u budućnosti imati mnogo povoda da dolazi u Republiku Srpsku.

On je kazao da se ne sme zaboraviti da je svrha današnjeg meča humanitarna pomoć, navodeći da mu je drago što može da doprinese da se pomogne deci koja nemaju sudbinu zdrave dece.

Troicki je rekao da je rado pristao da dođe u Banjaluku i istakao da mu je čast i zadovoljstvo da učestvuje u jednoj humanitarnoj akciji.

Đoković i Troicki su u ranije danas sa Dodikom i gradonačelnikom Banjaluke Dragoljubom Davidovićem prošetali centralnom, Gospodskom ulicom, a potom su posetili hram Hrista spasitelja.

Tenisere su u Vladi RS primili premijer Milorad Dodik i ministar za porodicu, omladinu i sport Proko Dragosavljević.

Organizator ovog egzibicionog meča je m:tel, a pokrovitelji Vlada RS i grad Banjaluka.

Pogledajte još