Za ponedeljak, 7. decembar 2009. godine

BEOGRAD, 7. decembra 2009. (Beta) - Na naslovnim stranama današnjih izdanja beogradskih dnevnih listova najviše pažnje je posvećeno sastanku u Briselu o eventualnom odmrzavanju prelaznog trgovinskog sporazuma Srbije i EU, zdravstvu, ekonomiji.

ALO - "Naprednjaci pobedili DS na Voždovcu", najava je teksta o rezultatima ponovljenih izbora u opštini Voždovac. O slučaju porodilje koja je preminula od posledica novog gripa list piše pod naslovom "Samo da mi beba preživi".

BLIC - List najavljuje brošuru MUP-a za putovanja pod naslovom "Za kršenje propisa u EU zabrana ulaska pet godina". Za list govore ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić: "Očekujem nastavak pregovora o Kosovu" i Jovanka Broz: "Stavili su me van zakona". "Naprednjacima najviše mandata", o izborima u Voždovcu.

VEČERNJE NOVOSTI - O prelaznom trgovinskom sporazumu Srbije i EU u tekstu "Topi se led iz Brisela". O Danijeli Stanković iz Vladičinog Hana, koja je preminula od prekasno otkrivenog novog gripa u tekstu "Porodica tuži lekare". Povodom ponovljenih izbora u opštini Voždovac "Naprednjaci slavili na Voždovcu".

GLAS JAVNOSTI - List se bavi predlogom budžeta i navodi da je za državni aparat predviđeno više para za plate, putovanja i druge stavke "Njima će i u 2010. biti lepo". Ministar policije Ivica Dačić za list kaže "Hapsićemo pljačkaše radnika".

DANAS - "Pobeda SNS na Voždovcu", o izbornim rezultatima u toj opštini. O Prelaznom trgovinskom sporazumu Srbije i EU pod naslovom "Odmrzavanje prelaznog sporazuma sa Srbijom".

KURIR - "Konačno tajkune u zatvor", naslov je intervjua sa ministrom policije Ivicom Dačićem. List piše i o dešavanjima u fudbalskom klubu Crvena Zvezda, pod naslovom "Otkaz za Pižona".

POLITIKA - O godišnjici ubistva mladića iz Atine u tekstu "Eksplozija nasilja u Grčkoj". Izborima na Voždovcu posvećen je naslov "Pobeda SNS na Voždovcu, SRS i G17 ispod cenzusa", a o prelaznom trgovinskom sporazumu Srbije i EU u tekstu "Prelazni sporazum garancija izvoznicima".

PREŠ - O trošenju novca u vojvođanskom Zavodu za zdravstveno osiguranje u tekstu "Potrošili milijardu". List piše o vakcinaciji protiv novog gripa pod naslovom "Ostaće nam 1,5 miliona vakcina!"

PRIVREDNI PREGLED - "Prošao vrhunac krize, sledi rast privrede", o očekivanjima finansijskih eksperata, a pod naslovom "Beli šengen pravi gužvu i profit" o tome da uprava Beogradskog aerodroma očekuje rast saobraćaja. "Sunce Afrike za struju u Evropi" o planovima za rešenje energetske krize na evropskom kontinentu.

Pogledajte još