Otvaranje H&M ili borba modernih gladijatora

Svi oni koji su želeli da kupe, među prvi neki komad ove garderobe koja je u inostranstvu namenjena, uglavnom onima sa tanjim novčanikom, stajali su u nekom, istina lepo osmišljenom, lavirintu kao u kavezu, čekajući da ih milosrdno obezbeđenje pusti da napokon uđu.

(old_image)

Momci sa etiketom security bili su toliko brojni, kao da je u najmanju ruku predsednik države sa prvim podpredsednikom Vlade doveo pola delegacije Narodne Republike Kine, u šoping centar omiljen među kupoholičarima svih uzrasta.

(old_image)

Mi smo došli čitavih šest sati nakon velikog otvaranja i gužva je i dalje bila na zavidnom nivou. Čekalo se strpljivo u redu, a neki od od oduševljenih tinejdžerki koje su se nalazile u tom takozvanom boksu, uzbuđeno su komentarisale kako jednostavno ne veruju da je došlo vreme da i one napokon uđu u taj modni raj.

(old_image)

Ekipa hitne pomoći dežura od devet jutros do večeras u 22 časa. Kažu to je uobičajana procedura za veće okupljanje, kao što su recimo mitinzi, utakmice... ali da će otvaranje jedne obične radnje izazvati ovoliku gužvu, to kažu nisu očekivali. Doduše pozlilo je "samo" jednoj devojci. Ona je mučena, od tiskanja u masi, izgubila svest, na kratko, a li se brzo povratila.

(old_image)

Možda čudniji od onih koji su se nalazili u tom "ozloglašenom" redu, bili su oni koji su se nalazili na spratu iznad i sve to posmatrali uz podsmeh, fotografišuću uz komentare, kako ne veruju koliko malo samopoštovanja trebda imati da bi se ušlo u ovu prodavnicu. Danas!.. Sutra je već druga priča.
Jedan dobar komentar sa Tvitera, da ne širimo priču..

(old_image)

Pogledajte još