ŠOKANTNO: Porodično nasilje dokumentovano na Fejsbuku!

Bez obzira na to što su jako teške za gledanje, predstavljaju i više nego važan podsetnik na brutalnost koja se krije iza nasilja u porodici nad ženama.

Jedna hrabra žena, 37-mogodišnja Angela Brower iz Tenesija je raskinula sa svojim momkom s kojim je bila šest meseci a koji ju je verbalno i fizički zlostavljao.

Očigledno je da činjenicu da ga ostavlja nije podneo baš najbolje jer je Browerovu napao kada je došao da pokupi svoje stvari.

Tokom napada, udario je Angelu po licu toliko jako da se onesvestila. Ali se njegov bes nije na tome završio - udarao ju je i kada je došla sebi, ali je Brower, srećom, uspela da pobegne i tako sebi spase život.

Kada je dobila otpusnu listu iz bolnice, Brower je donela hrabru odluku i pokazala svoje povrede kroz seriju fotografija koju je okačila na svom Fejsbuk profilu.

Uz fotografije, Angela je napisala: Da li ovo ikome liči na ljubav?

Browerova je rekla da želi da skrene pažnju koliko je nasilje u porodici užasno, nadajući se da će ohrabriti i druge da progovore o onome što se dešava u njihovim porodicama.

''Želim da žene koje se plaše ili stide onoga što im je urađeno shvate da ne treba da krive sebe. Želim da shvate da nije njihova krivica.''

Dokumentovala je svoj oporavak na Fejsbuku ali je u pitanju prilično dug proces koji je uključio operaciju 29. maja kojom su joj uklonjeni delovi kostiju sa lica i stavljeni metalni prstenovi koji drže oko.

Ostatak fotografija pogledajte ovde.

(old_image)

Pogledajte još