Na Kustendorfu otkrivanje biste Džoniju Depu

BEOGRAD, 22. decembra 2009. (Beta/FoNet (old_image)) - Režiser Emir Kusturica, osnivač festivala "Kustendorf" na Mokroj Gori, najavio je u utorak u Beogradu da će u čast gosta manifestacije, američkog glumca Džonija Depa (Johnny Depp), u Drvengradu biti otkrivena njegova bista "u prirodnoj veličini".

"Dosta smo ubijali Brusa Vilisa. Ta ideja je potrošena", rekao je Kusturica na konferenciji za novinare u Ministarstvu kulture Srbije. Prema njegovim rečima, Dep "nije holivudska lutka kojoj su drugi formirali karijeru", već ju je izradio on sam, igrajući u autorskim filmovima.

"Iznad Depove glume stoji njegova ličnost", dodao je Kusturica, najavljujući treće izdanje "Kustendorfa", koje će biti održano u Drvengradu na Mokroj Gori od 13. do 19. januara 2010. godine.

Ministarstvo kulture Srbije je pomoglo ovu manifestaciju sa 15 miliona dinara, rekao je ministar Nebojša Bradić i ukazao da je ta suma, zbog krize, za pet miliona manja nego prošle godine. Rekao je takođe da je "Kustendorf" značajan jer se na njemu "prepoznaje značaj kreativnosti mladih ljudi", i da zato uživa podršku Ministarstva.

Pogledajte još