fbpx

U Beogradu otvorena izložba umetničkih radova "Ekvilibrium"

Na ovoj su izložbi svoje radove izložili: Kosta Kulundžić, Aleksandar Todorović, Đorđe Stanojević, Branislav Nikolić, Nikola Kolya Božović, Vladislav Šćepanović, Milena Dragićević i Dragan Zdravković.

Ekvilibrium je zbir efekata mentalnog i emocionalnog uravnoteženja potrebnih da se suočimo sa slikama istinitosti i opravdanja, kroz svojstva što prevazilaze puke dokumente postojanja i odaju snažne otiske okružujućih fenomena i zbivanja. U izbor su uvrštena dela troje slikara koji čine celinu naslovljenu Enklavia (Vladislav Šćepanović, Milena Dragićević i Dragan Zdravković) izabranu za Paviljon Republike Srbije na 57. Internacionalnom Bijenalu umetnosti u Veneciji, za središnju planetarnu ekspoziciju umetničkih fenomena, od sredine maja do novembra 2017.

U zajedničkom pregledu sa odabranim delima pojedinih ličnosti od kojih su neki bili i u najužem izboru umetnosti iz Srbije za Bijenale u Veneciji su i Branislav Nikolić, Đorđe Stanojević, Kosta Kulundžić, Kolja Božović i Aleksandar Todorović. Uz inicijatore, ’BLANC / BLANK’, pisac predgovora kataloga za vebsajt je prof. Nikola Šuica sa Fakulteta likovnih umetnosti iz Beograda, inače i kustos izložbe Enklavia za Paviljona Republike Srbije Bijenala u Veneciji.

Ekvilibrium donosi autentične stvaralačke raspone, poentiranjem oslobođene umetnosti vidljivih dokaza sveta koji se otrgnuo van kontrole, sveta koji nas iznenađuje svojim pravcem, i u kome je kroz umetnost nužno svesno se postaviti.

/

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.