#MOJAKRAVICAFOODTALK2016 – Nevena Veselinović: Jedini na svetu pravimo veganske srpske sarme, burek i paprikaš

Konferenciju otvara Christine Moro, Ambasadorka Francuske, Goran Sečujski, sekretar za privredu Grada Novog Sada, a svim prisutnima obratiće se i Ženja Aćimović, glavna urednica kulinarskih izdanja Color Press Grupe. Ovogodišnja konferencija, pod sloganom “Food Revolution“, predstaviće nove tehnike i trendove u globalnoj kuhinji, novu publiku restorana u regionu kao i nova imena na regionalnoj vinskoj sceni.

Pored zanimljivih panela i studija slučaja posetioci “Moja Kravica Food Talk 2016” konferencije imaće priliku da degustiraju hranu i vino u Experience Zone-i gde će se predstaviti više od 20 izlagača iz regiona.

Na panelu “Revolucija u globalnoj kuhinji: Novi ukusi, novi mirisi, nove tehnike!” učestvovaće i Nevena Veselinović, CEO & Founder, Celo Zrno CATERING.

Mnogima je prva asocijacija za ketering nešto malo, slatko i kalorično. Kako ste došli na ideju da pravite zdrav i dijetalan ketering?

– Važim za velikog sladokusca, a ujedno sam i iskreni zaljubljenik u prirodu, rekreaciju i kuvanje. Dugogodišnja ishrana bazirana na whole foods principima ishrane koja se zasniva na korišćenju najkvalitetnijih nerafinisanih namirnica i kreiranje mnoštva zdravih recepata naveli su me da razmislim o pokretanju sopstvenog posla koji bi objedinio sve što volim i radim u slobodno vreme. U tome mi je naravno pomoglo i ogromno iskustvo u organizacionom menadžmentu koje sam stekla radeći u kreativnim agencijama i korporativnom sektoru. Na lokalnom tržištu Celo Zrno CATERING je jedinstveni well being ketering, ketering za dobro zdravlje koji izgledom parira svetskim postavkama hrane, a na globalnom tržišstu smo jedinstveni po tome što jedini na svetu pravimo veganske srpske sarme, burek, paprikaš, sve one savršene tradicionalne pikanterije pripremljene na veganski način.

Koliko su vam pomogle društvene mreže u promovisanju novih ukusa i tehnika u vašem poslu?

– Iako sam relativno mlada osoba, moram priznati da sam prilično neaktivna na društvenim mrežama. Svesna sam da zbog posla to moram da promenim i negde smatram svojom prednošću što još uvek nisam iskoristila sve potencijale socijalnih mreža, tako da to tek predstoji. Upravo na nagovor klijenata i prijatelja pripremam lansiranje zanimljivih i korisnih digital projekata vezano za ono čime se bavim.

Da li pratite trendove u gastronomiji koji vladaju internetom i da li tu pronalazite inspiraciju?

– Kao i većina i ja surfujem i normalno volim da sam informisana i u toku, ali kako je ako se ne varam Oskar Vajld (ili pak Woody Alen:) rekao, nije važno gde pronalaziš ideje, bitno je kuda ih i kako vodiš. Ja se više od decenije ovako hranim i živim i vrlo često susrećem kreacije slične onima koje ja već sprovodim. Inspiraciju pronalazim svuda, kako na internetu tako i u prirodi i sebi. Ono što je posebno interesantno je da sam ja i ne sluteći da će to tako biti u grupi savremenih začetnika zdrave revolucije u ishrani. I to na globalnom nivou. Taj način života kako kod nas tako i u svetu tek uzima svoj zamajac i ja to vidim kao voz koji će se još dugo dugo kretati samo u jednom pravcu, a to je pravac razvoja i napretka.

Kompletan program i satnicu konferencije, kao i informacije o prijavama za učešće možete pogledati na linku: www.color.rs/foodtalk2016/