NIKAKO: Pornići i Facebook ne idu zajedno!

Privatnost i istorija pretraživanja na vašem veb pregledaču kompaniji Facebook ne predstavlja nikakav problem, pogotovo kada je velika suma novca u pitanju.

Facebook želi da "skroji" reklame po ukusu korisnika. Da bi to bilo izvodljivo, ova društvena mreža prati online aktivnosti korisnika. Facebook koristi Like, Share i Login tastere, kao i Facebook vidžete da bi došao do ovih informacija.

Na primer, ako duže vreme pretražujete informacije u vezi sa kartama za Coldplay koncert, Facebook će pokupiti ove informacije kako bi u najkraćem mogućem roku mogao da vam ponudi reklame i druge informacije u vezi sa pomenutim bendom.

Ovo verovatno veliku većinu korisnika i ne brine mnogo. Međutim, Like, Share, Login i Facebook vidžeti takođe mogu pratiti aktivnosti korisnika koje bi trebalo da ostanu privatne. Ako sajt koji nudi porno sadržaj reši da doda Facebook Lilke vidžet, Facebook će znati šta gledate.

Predstavnik kompanije Facebook je izjavio:

- Sakupljamo informacije kada korisnici posećuju sajtove trećih strana, kao i informacije iz aplikacija koje koriste naše servise.

Facebook je Like i Share tastere predstavio 2009. godine. Programeri su mogli da ih koriste na svojim sajtovima godinu dana kasnije. Dve godine kasnije od predstavljanja, Facebook je objavio da 25 posto svih sajtova na internetu koristi Facebook tastere na svojim stranama, piše "Neon Nettle".

Izvor: Mondo.rs

Pogledajte još