DIZAJNER U ŽIVOTU I NA VELIKOM PLATNU: Antonio Banderas "oživeće" lik Đanija Versaćea

U neautorizovanom biografskom filmu o osnivaču luksuzne modne kuće “Versace”, ovaj 55-godišnjak će “oživeti” lik ubijenog italijanskog dizajnera Đanija Versaćea.

Izbor je, čini se, logičan i opravdan, jer je Antonio Banderas prošle godine upisao Central Saint Martins, jednu od najprestižnijih dizajnerskih škola i lansirao svoju prvu kolekciju inspirisanu modom Đanija Versaćea koju je ovaj kreator plasirao osamdesetih godina prošlog veka.

Odabrao sam Central Saint Martins jer je to jedna od najboljih škola na svetu. Snimio sam skoro sto filmova i ne mislim da prestanem, ali postoje i druge stvari u kojima bih voleo da se oprobam, poput dizajniranja – otkrio je tada popularni španski glumac koji je u saradnji s brendom “Selected” kreirao kolekciju za muškarce koja će biti lansirana ove jeseni.

Film će režirati danski reditelj Bili August, a snimanje počinje krajem godine u Milanu zatim će se nastaviti u gradu u kojem je Versaće rođen 1946. godine, te u Miamiju, gde je čuveni dizajner ubijen 1997. godine.

Predstavnik za štampu italijanske modne kuće koju danas vodi Donatela Versaće, mlađa sestra stradalog kreatora, ogradio se od filma i naglasio kako ostvarenje nisu autorizovali niti su na bilo koji način uključeni u njegovo snimanje, te da bi zbog toga od strane publike trebalo da bude prihvaćen kao fikcija.

Autor: Nadlanu.com