PREPORUKA NEDELJE: Stefan Radonjić - film, serija, predstava, piće, restoran

Publika je imala prilike da ga vidi na TV u "Nemanjićima", "Ubicama mog oca", "Istinama i lažima", a uskoro i u novoj ulozi u filmu "Zaspanka za vojnike" kao kralja Aleksandra Karađorđevića. Do tada, igra predstave u Beogradskom dramskom pozorištu, Zvezdara teatru, kao i UK Vuk Karadžić. Mladom glumcu, koji tumači lik Stefana Radoslava, najstarijeg sina Stefana Prvovenčanog i Evdokije, veoma se dopao film "Dovlatov", predstava "Rupa", kao hedonista i gurman uživa u "Ćevapima kod Dekija", a posebno se zanima za seriju o Pikasu.

Foto: Promo

FILM

- "Dovlatov" u kome glavnu ulogu tumači Milan Marić. Film o fenomenalnom ruskom novinaru i piscu koji je naišao na obožavanje svojih čitaoca tek posle njegove smrti. Film prikazuje šest dana života briljantnog, ironičnog pisca koji vidi daleko preko krutih granica Sovjetskog Saveza sedamdesetih godina. Sergej Dovlatov se bori da sačuva svoj talenat i dostojanstvo dok gleda kako moćna državna mašinerija mrvi njegove prijatelje umetnike.

SERIJA

- Trenutno pokušavam da ulovim seriju o Pikasu koga igra Antonio Banderas. Verujem da je odlična. Tokom deset epizoda "Genije: Pikaso" će prikazivati posvećenost čuvenog umetnika svom talentu, njegov uticaj na modernu umetnost i turbulentan privatni život. Serija je snimana u Parizu, Malagi, Barseloni, Budimpešti i Malti, i u njoj se pojavljuje niz poznatih ličnosti čiji su se putevi ukrstili sa Pikasovim. Između ostalih, tu su Koko Šanel, Anri Matis, Žorž Brak i Žan Kokto.

PREDSTAVA

- "Slučaj: Rupa", nova hit komedija Beogradskog dramskog pozorišta koja ismeva aktuelne društvene vrednosti i obrazovni sistem. Predstava je rađena po motivima dva teksta Ežena Joneska – "Ludilo u dvoje" i "Rupa". Na komičan način, dvoje mladih glumaca kritikuju i dovode u pitanje trenutni sistem vrednosti i međuljudske odnose. Banalnost svakodnevnog života bračnog para dovedena je do apsurda, te uz smeh, predstava ostavlja gorki ukus u ustima i budi zapitanost o svetu u kom živimo, koji nas okružuje.

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

PIĆE

- Za piće biram lepo belo vino, najčešće domaćih proizvođača, ali rado naručim i viski. Sovinjon blan koji je pokazao da od ove sorte i u Srbiji mogu da se prave vina koja nisu samo sveža, citrusna i herbalna, nego puna, zrela, voćna i kompleksna, odnosno bliža karakteru belih vina Bordoa.

Foto: Promo

RESTORAN

- Gurman sam po prirodi možda i više nego što bi trebalo, ali rado sednem u "Ćevap kod Dekija" u kraju ili Konoba kod Goce i Renata kako bih se saklonio od gradske buke.

Autor: Mario Badjuk
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još