SAZNAJTE SVE TAJNE ČUVENE ITALIJANSKE FAMILIJE: Santo Versaće prvi put otvoreno o gubitku brata Đanija, porodici i modnoj imperiji! (VIDEO)

Pred brojnom publikom i obožavaocima brenda "Versaće" održana je ekskluzivna promocija knjige "Braća: Jedna italijanska porodica" autora Santa Versaćea. Novinar i voditelj Mihajlo Pavić imao je jedinstvenu priliku da razgovara sa svetski poznatim Santom Versaćeom, koji je u našoj zemlji poslednji put bio šezdesetih godina prošlog veka, dok je još uvek bila deo Jugoslavije.

Član porodice koja je pre više od tri decenije postala sinonim za modnu imperiju, došao je u srpsku prestonicu kako bi dao svoj lični uvid u knjigu koju je napisao prošle godine s namerom da, kako kaže, "pronađe mir 25 godina nakon nesrećne smrti brata Đanija Versaćea".

Foto: Promo

Kako je izgledao proces pisanja knjige "Braća: Jedna italijanska porodica"? Šta je bio najveći izazov prilikom pisanja o tako intimnoj i ličnoj temi?

- Najveći izazov bio je početak, jer kada sam započeo pisanje knjige to je bio način da prevaziđem traumu koju sam osećao i da to prenesem u ovu knjigu koja me zaista predstavlja na izvrstan način. Sa bratom Đanijem imao sam zaista izuzetan odnos, jer mi smo svi odrasli u okrilju porodice koja nas je odgajala upravo u znaku mode i u tom smislu mogu reći da je odnos bio izuzetan.

Kako ste doživeli veliki broj knjiga i filmova koji su istraživali ubistvo vašeg brata Đanija i analizirali vaše porodične veze? Kako ste se osećali povodom takve pažnje javnosti?

- Mi smo uvek bili okruženi pažnjom i publike i onih koji su nas pratili i medija i mnogo puta se i pisalo o nama i našoj porodici na način koji mi se nije dopadao. Međutim, kada se dogodi jedna ovako velika tragedija, da tako kažem, zaista nije prijatno.

Na šta ste posebno ponosni kada se pomene brend "Versaće"?

- Ponosan sam na sve ono što je ovaj brend postigao u čitavom svetu, na sve ono što je predstavljao stvarajući istoriju, ne samo mode, već i istoriju poslovanja.

Šta bi Đani rekao danas?

- Idemo da radimo, kasno je!

Pogledajte opširniji intervju:

Dirljiva priča Santa Versaćea u kojoj se priseća svog života i odnosa sa bratom Đanijem biće dostupna u knjižarama već narednih nedelja i nesumnjivo će vam dati priliku da se, makar na trenutak, puni emocija, upustite u svet visoke mode i džet-seta. Izdavač srpskog izdanja je Color Media Communications dok su inicijatori i partneri na projektu Aleksandar Đorđević i Kristina Egger ispred DeGorsi Luxury Consulting-a. Knjigu je prevela prof. dr Julijana Vučo a uredio je Žikica Milošević.

Autor: Mihajlo Pavić
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još