ISPOVEST DEČAKA ČIJE JE PISMO POTRESLO SRBIJU: Oca treznog ne pamtim, sestru tuče ako ga ne čeka jelo

Dragana Janković, mama dečaka Alekse iz Niša koji se ubio skokom sa zgrade zbog vrnjšakog nasilja, rekla je da joj se dečak iz Kladova obratio za pomoć.

"Javio mi se M.B. iz Kladova. I on i sestra su dobro. Osećam u njegovom pisanju da mu znači naša podrška. Obećala sam, da smo mi dobri ljudi, a mnogo nas je ovih dana tu", napisala je Aleksina mama.

Majka ih je davno napustila, a dečak je nedavno iz očeve kuće prešao kod bake (očeve majke). Učenik je drugog razreda srednje i uči za elektro-instalatera kako bi jednog dana mogao da izdržava sestru i baku. Od rođenja trpi i gleda nasilje u kući, pijanog oca koji svakodnevno pravi histerične scene.

"On nije agresivan kad je trezan, ali treznog ga ni sestra ni ja ne pamtimo. Dođe kući i radi sve i svašta čim se domogne flaše. Sestru je tukao kad mu ne spremi da jede. Pa ne zna ona sve da kuva. Ako ga ne čeka jelo, napravi haos", drhtavim glasom kaže dečak.

"On je tukao sestru što nije htela da jede kad je od babe došla kući. Ona tada nije bila gladna jer je večerala kod nje. Bio je pijan. Kaže on njoj tada "Jedi", a ona će njemu "Ne mogu, nisam gladna". Opet joj je rekao da jede i onda skočio i počeo da udara. Tada je baba zvala policiju i rekla da bije moju sestru", priseća se dečak.

"Taj dan su njih dve bile u hitnoj pomoći, a posle toga su došle kod babe. Njega nije bilo do sutradan kada je došao da se osveti. Tada je krenuo na mene da me bije, a kada je baba to videla izletela je i počela da ga udara", plačnim glasom rekao je dečak za Blic.

Posle toga, dodaje on, njegov otac je otišao po vile sa kojoj je krenuo ka babi.

"Vukao je on vile, vukla i baba pa su pale na zemlju. Ja sam udario njima tatu po rebrima, a on je od bola čučnuo", objašnjava on. Otac je nakon toga priveden, a dečak je u želji da pobegne što dalje od njega napisao potresno pismo.

"On nam je baš blizu. Malo je ovo mesto. Napisao sam pismo jer želim da nam neko, bilo ko, kome ne treba kuća da da je koristimo. Nije bitno gde je ni kakva je, već da je što dalje od njega. Plašimo se mnogo", kaže dečak.

Izvor: Kurir

Pogledajte još