B-Link 01

Beogradski festival novih komunikacija, B-link 01, svečano je otvoren u galeriji  "Ozon" (Andrićev venac 12) 

Festival je otvorio striming performans - muzički sešn u realnom vremenu, između muzičara u Beogradu i Kopenhagenu, koji je posredstvom interneta bio dostupan, ne samo prisutnima u Ozonu, već i slušaocima širom sveta.

Otvaranju su prisustvovale brojne ličnosti iz javnog i kulturnog života: članovi Saveta festivala - Nebojša Babić, Žana Poliakov, Dejan Restak, Dorijan Kolundžija, Jovan Čekić, Lazar Bošković i Siniša Rogić, kao i Milka Forcan, Beba i Cile Marinković, Rambo Amadeus, braća Teofilović, Vladimir Perić Talent, Džoni Racković, članovi grupe Beogradski Sindikat, Goga Grubješić i mnogi drugi.

Kvartet koji je izveo muzički performans čine afirmisani muzičari s najvišim stepenom džez i klasične edukacije: Manja Ristić, Ivana Grahovac, Rune Kaagaard i Brigitte Lyregaard. Njihov nastup je mešavina eksperimentalnog pristupa manipulacije glasa, elektronskih uređaja i akustičnih istrumenata, gde nastaje nova dimenzija muzičke kreativnosti. Kvartet sarađuje u različitim sastavima već četiri godine i neposredno je odgovoran za uvođenje beogradske publike u improvizacionu veb striming scenu svojim nastupima na B-link festivalu prošle godine. 

www.b-link.org

Pogledajte još